skip to Main Content
Deelnemers aan dancefestival Tomorrowland geëvacueerd vanwege brand op hoofdpodium

Deelnemers aan dancefestival Tomorrowland geëvacueerd vanwege brand op hoofdpodium

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Deze zaterdagavond vond in de gemeente Santa Coloma de Gramanet in de provincie Barcelona het van oorsprong Belgische dancefestival Tomorrowland plaats. Het elektronische muziekfestival werd rond 22 uur ‘s-avonds echter onderbroken door een grote brand op het hoofdpodium.

Vanwege de brand moesten alle ruim 22.000 deelnemers aan het evenement geëvacueerd worden. De brand ontstond tijdens een optreden met vuurwerk waarbij er dus blijkbaar iets mis ging. Nadat het vuur voor problemen zorgde verspreide de wind de vlammen snel. De brandweer was echter op het terrein aanwezig waardoor zij snel konden beginnen met het bluswerk.

UPDATE/CORRECTIE: Zaterdagavond vatte het podium van UNITE in Barcelona vuur door een technisch probleem. Dankzij professioneel handelen konden de 22.000 bezoekers veilig geëvacueerd worden en er zijn geen gekwetsten. De overheidsdiensten doen verder onderzoek en volgen ter plaatse op met de lokale Spaanse organisator van UNITE. Voor REFUND kunnen UNITE Barcelona bezoekers terecht via unitebarcelona.com. UNITE is een event georganiseerd op verschillende locaties waarbij er een live satelliet connectie wordt gemaakt naar Tomorrowland in België en er enkele topartiesten worden gelivestreamd. De lokale organisatoren van UNITE zorgen daarnaast voor een muzikale invulling. UNITE wordt al voor de 3e keer georganiseerd en dit jaar werd er een connectie gemaakt met Israel, Malta, Duitsland, Libanon, Korea, Dubai en Spanje. UNITE in Malta, Duitsland, Libanon, Duitsland, Korea en Dubai is alles goed verlopen. Spanje is vroegtijdig stopgezet wegens brand.

Rond 23.20 uur was de brand geblust en werd het sein brand meester gegeven. Het podium was echter zwaar beschadigd waardoor optredens niet meer mogelijk waren. Daarnaast is er gevaar dat het hele podium in elkaar kan storten.

Na de brand werd het dancefestival geannuleerd waarna de organisatoren nu moeten gaan beslissen of ze het hele bedrag terug gaan geven aan de deelnemers of slechts een deel omdat men al voor de brand genoten heeft van de optredens. Gelukkig is er niemand gewond geraakt en kon de brand snel geblust worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. als ze al iets terugbetalen zou dat heel leuk zijn voor alle fans, of iets anders verzinnen, gelijk wat
  maar voor je andere uitleg????
  je meent dat toch niet? zou je echt niets betalen?
  als ik in een restaurant zit en er brand ontstaat zou ik me zo vlug mogelijk uit de voeten maken maar zou achteraf wel netjes mijn rekening betalen alhoewel we nog maar net onze soep ophadden
  al was het maar om het leed van die mensen een beetje te verzachten als dit zou kunnen natuurlijk, wat bij ons al gebeurd is!
  Die mensen waren ons en iedereen die netjes hadden betaald heel dankbaar.
  We weten en wisten ook wel dat de verzekering betaald maar toch hebben we dat gedaan.
  Elk zijn mening natuurlijk.

 2. Zou een mooie geste zijn om alles terug te betalen
  Stel dat je in restaurant zit en er ontstaat brand en je hebt net je voorgerecht op, dan denk ik dat je ook niks moet betalen,toch

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken