skip to Main Content
Grote bosbrand in het zuiden van Spanje legt alweer 1.400 hectare natuur in de as

Grote bosbrand in het zuiden van Spanje legt alweer 1.400 hectare natuur in de as

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TOLEDO – Een grote bosbrand in de gemeente Yeste, gelegen in het zuiden van de deelstaat Castilla-La Mancha, heeft ervoor gezorgd dat er alweer meer dan 1.400 hectare natuur verwoest is. Ongeveer de helft daarvan behoort toe aan het natuurpark Calares del Río Mundo. Het is alweer de tweede bosbrand die plaatsvindt in dit deel van de provincie Albacete waarbij dit keer ook zo’n 300 inwoners geëvacueerd moesten worden.

Na bosbranden in het zuiden van Frankrijk en in Portugal heeft nu ook Spanje opnieuw te maken met een grote bosbrand. Deze vindt op dit moment plaats in het zuiden van de provincie Albacete, in de gemeente Yeste waarbij ook delen van een belangrijk natuurgebied zijn verwoest. De hoge temperaturen, de hoge luchtvochtigheidsgraad, de aanhoudende wind en daarnaast de extreme droogte maken het voor de vlammenzee dan ook te makkelijk om zich snel en makkelijk te verspreiden.

Gezien het feit dat deze bosbrand plaatsvindt op de grens met de deelstaten Murcia, Andalusië en Castilla-La Mancha werken brandweereenheden uit alledrie de deelstaten dan ook samen in de bestrijding van de brand en voorkoming van verdere uitbreiding. In totaal is men met 18 helikopters en vliegtuigen de brand overdag vanuit de lucht aan het bestrijden terwijl op de grond meer dan 325 brandweermannen bezig zijn met de brand te blussen en controleren.

Vanwege de bosbrand moesten 300 inwoners uit diverse kleine gemeenten geëvacueerd worden en werden zij opgevangen of door families of in sporthallen en herbergen in de buurt die gratis hun kamers ter beschikking hebben gesteld. Het is niet bekend wanneer deze inwoners weer terug kunnen keren naar hun huizen. Het is nog niet bekend of deze bosbrand op natuurlijke wijze is ontstaan of werd aangestoken. Onderzoek moet dit kater uit gaan wijzen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by