skip to Main Content
Een tiental orka’s doodt dolfijnen voor de kust van Tenerife in het bijzijn van toeristen
Facebook

Een tiental orka’s doodt dolfijnen voor de kust van Tenerife in het bijzijn van toeristen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Een tiental orka’s doodt dolfijnen voor de kust van Tenerife in het bijzijn van toeristen

Facebook

TENERIFE – Een groep bestaande uit ongeveer 10 orka’s heeft in het bijzijn van toeristen die aanwezig waren op boten ten zuiden van Tenerife twee dolfijnen gedood. Het gaat in dit geval niet om normale dolfijnen maar om de zogenaamde “griend”, ook wel gewone of zwarte griend genoemd, op de orka na de grootste dolfijnensoort.

De aanval van de orka’s op de twee griend dolfijnen wordt omschreven als iets wat men eigenlijk bijna nooit meemaakt. Het is al lastig om orka’s te zien voor de kust van Spanje maar een tiental orka’s samen en dan ook nog eens tijdens de jacht is uitzonderlijk.

De toeristen aan boord van diverse boten konden het dan ook bijna niet geloven maar hebben de orka’s wel gedurende zo’n twee uur kunnen bekijken, fotograferen en op video vastleggen. Uiteraard werden deze video’s ook gedeeld op de sociale media zoals Facebook.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Ik zeg, leven en laten leven. Dit is de natuur. Het is erger wat de mens de natuur aandoet met het dumpen van plastic, overbevissing en CO2 uitstoot. Daar zou veel meer aandacht voor moeten zijn.

  2. Dit had ik nooit kunnen aanschouwen en zou het ook niet gefilmd hebben !!!! Machteloos kijken op leed, want een dier heeft ook gevoelens en pijn, en het dan nog fotograferen, dan vraag ik mij af of je ze nog allemaal op een rij hebt. Shame on you !!!! ( niet bedoeld voor de redactie – dierenvrienden )

    1. Dat men nu medelijden heeft of niet, dit is de normale gang van het leven in het dierenrijk. Erger is dat mensen mekaar uitmoorden voor het plezier.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken