skip to Main Content
Natuurbrand die zorgde voor 400 evacuees bij Manilva in Málaga onder controle
Infoca / Twitter

Natuurbrand die zorgde voor 400 evacuees bij Manilva in Málaga onder controle

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Natuurbrand met 400 evacuees in Manilva geblust

Infoca / Twitter

MÁLAGA – Sinds maandagnacht 2 uur woedde er een natuurbrand in de nabijheid van de woonwijk Princesa Cristina waar uit voorzorg 400 inwoners geëvacueerd moesten worden. Gelukkig kon de brandweer die met veel materieel en manschappen op de grond en vanuit de lucht de brand bestreed rond 8.15 uur het sein brand meester geven.

In totaal hebben 47 brandweermannen op de grond met diverse brandweerauto’s en vanuit de lucht met twee helikopters de natuurbrand in de gemeente Manilva, provincie Málaga binnen een paar uur kunnen blussen, aldus de krant Diario Sur.

Rond 5.17 uur werd het noodplan 1 van de Plan de Emergencias in werking gesteld waardoor er met veel brandweermannen en materieel begonnen kon worden met het blussen van de brand. Uit voorzorg werden echter alle 400 inwoners van de Princesa Cristina woonwijk geëvacueerd.

Rond 8.15 uur kon men het sein brand meester geven en rond 9 uur mochten de inwoners van de geëvacueerde woningen weer terugkeren naar hun huizen die onbeschadigd zijn.

Uit voorzorg werd ook de A-7 weg tussen kilometers 140 en 1432 in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. De A-7 is inmiddels weer open voor het verkeer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Volgens getuigen en volgens de Facebooksite van “Grupo Estepona Capital” is het vuur ontstaan door vuurwerk dat afgestoken werd ter gelegenheid van de plaatselijke kermis.
    De temperaturen overdag flirten met de 40°. Alles is kurkdroog. Ik begrijp echt niet dat de plaatselijke verantwoordelijken toelaten dat er vuurwerk wordt afgestoken. Weet ook dat er in deze regio steeds een felle wind waait. Het vuur is tot op twee meter van mijn huis geweest. Dankzij de brandweer hebben zij mijn huis kunnen vrijwaren. Iedereen die een huis of appartement bezit zal beamen dat dit een kostbaar bezit is. Door toedoen van een kermisachtig-niet professioneel vuurwerk, zou men alles verliezen. Overheid denk toch eens na om dit te voorkomen en te verbieden.

    1. Ik ben het volkomen eens met bovenstaande reactie. Ook eerder schreef ik al dat al die kleine vuurtjes waarvoor ook particulieren een vergunning voor krijgen uitsluitend mogen als er regen geweest is of in aantocht.
      Zowel voor het brandgevaar als luchtvervuiling.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken