Spanje registreert 1.229 nieuwe positief op COVID-19 geteste personen

Spanje registreert 1.229 nieuwe positief op COVID-19 geteste personen
Beeld: 123rf

Spanje registreert 1.229 nieuwe positief op COVID-19 geteste personen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn in Spanje volgens het Ministerie van Volksgezondheid de afgelopen 24 uur 1.229 nieuwe positief op COVID-19 geteste personen bijgekomen. Volgens de statistieken is dat het hoogste aantal in een dag tijd sinds 30 april. Sinds het begin van de pandemie zijn er in Spanje 285.430 personen positief op COVID-19 getest.

De meeste positief op COVID geteste personen werden de afgelopen 24 uur geregistreerd in Aragón met 352 personen gevolgd door Madrid met 225 en Catalonië met 121 personen. In totaal spreekt het Ministerie echter over 1.229 nieuwe besmettingsgevallen in 24 uur tijd.

Als er echter gekeken wordt naar de afgelopen 7 dagen is het aantal positief op COVID geteste personen gestegen met 13.391 en de afgelopen 14 dagen zelfs met 25.419 personen. In totaal staan er nu sinds het begin van de pandemie 285.430 personen geregistreerd die positief op COIVID-19 werden getest.

In totaal heeft het Ministerie echter 2.789 gevallen geregistreerd waarvan 1.229 de afgelopen 24 uur. Van de 2.789 positief op COVID geteste personen werden er 1.115 geregistreerd in Catalonië, 442 in de Madrid regio, 357 in Aragón en 184 in Baskenland.

Er werden de afgelopen 7 dagen volgens de cijfers van het Ministerie 438 personen opgenomen in ziekenhuizen waarvan 25 naar de intensive care afdelingen moesten. De afgelopen 7 dagen zijn er ook 10 personen om het leven gekomen met of als gevolg van het coronavirus en COVID-19 in Spanje.

De minister van Volksgezondheid Salvador Illa heeft donderdag aangegeven dat er op dit moment 412 corona-uitbraken of brandhaarden actief zijn in Spanje met 4.870 gevallen. Maar in praktisch alle gevallen gaat het om personen die weliswaar positief getest zijn maar geen symptomen hebben. Deze personen kunnen echter wel het virus verspreiden.

De gemiddelde leeftijd van al deze positief geteste personen is 45 jaar terwijl dit in maart en april nog 63 jaar was. De afgelopen weken is deze leeftijd echter steeds lager aan het worden en spreekt de minister over gemiddeld 40 jaar.

Bekijk de dagelijkse cijfers van het Ministerie van Volksgezondheid HIER (PDF).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.