Versoepelingen Lerida en minder besmettingen Barcelona

Versoepelingen Lerida en minder besmettingen Barcelona
Beeld: Europa Press

Versoepelingen Lerida en minder besmettingen Barcelona

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse regioregering heeft de lockdown in de stad Lerida en de andere gemeenten in het Segrià district versoepeld. Dat wil zeggen dat vanaf deze donderdag de inwoners van Lerida en het Segrià district weer wat meer vrijheden hebben en dat de economie weer op gang komt omdat de terrassen weer open mogen met een capaciteit van 50% tot middernacht.

Na een gedeeltelijke lockdown van 15 dagen in Lerida, Alcarràs, Aitona, Soses, Seròs, Torres de Segre en La Granja d’Escarp in het Segrià district van de provincie Lerida , zullen de corona-maatregelen versoepeld worden vanaf donderdag 16 uur. Winkels mogen met een capaciteit van 50% open en bars en restaurants mogen alleen de terrassen met een capaciteit van 50% en tot middernacht openen. Samenkomen met meer dan 10 personen is nog steeds niet toegestaan.

Op dit moment is het zogenaamde reproductiegetal R (ook wel besmettingsgetal genoemd) in Lerida lager dan 1 terwijl dit in het grootstedelijke gebied van Barcelona hoger dan 1 is. Daarom worden er rondom Barcelona meer maatregelen getroffen en krijgen ook de randsteden Gavà, Castelldefels en Sant Feliu de Llobregat te maken met de huidige beperkingen die al in de andere randsteden en Barcelona zelf gelden.

Maar tegelijkertijd is het besmettingssgetal dankzij de genomen maatregelen op diverse plaatsen gedaald. Zo was het reproductiegetal R in l’Hospitalet de Llobregat 3 en is dat na 10 dagen gedaald naar 1,4. In de stad Barcelona had men een reproductiegetal R van 2,1 maar is dat inmiddels gedaald naar 1,3.

Dit wil echter niet zeggen dat de corona-problemen in het zogenaamde Groot-Barcelona (Barcelona en de randsteden) voorbij is en dat de genomen maatregelen versoepeld kunnen worden maar het geeft wel aan dat men er in geslaagd is om het aantal besmettingen te laten dalen.

Meer interessante artikelen:
Opnieuw aanpassing reisadvies Nederland voor Spanje
België past reisadvies Spanje aan

Reisadvies

Nederland en België hebben hun reisadviezen voor Catalonië of delen daarvan nog niet aangepast. Het is ook niet bekend of dat snel zal gebeuren want de corona-situatie is in deze regio van Spanje samen met de regio Aragón nog steeds het hoogste van het hele land.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.