Hooggerechtshof annuleert corona-certificaat eis in binnenruimtes horeca op Tenerife

Hooggerechtshof annuleert corona-certificaat eis in binnenruimtes horeca op Tenerife
Beeld: Voorbeeldfoto / Europa Press

Hooggerechtshof annuleert corona-certificaat eis in binnenruimtes horeca op Tenerife

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – Na de discussie tussen het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en de regionale overheden over het juridisch correct kunnen gebruiken van het Europese corona-certificaat in de horeca en de twijfels die het Ministerie daarbij heeft, heeft het Hooggerechtshof op de Canarische Eilanden de regionale corona-maatregel op Tenerife geannuleerd.

Sinds maandag 26 juli was er een nieuwe corona-maatregel bijgekomen op de Canarische Eilanden die zich in niveau 4 (bruin) bevinden. Op dit moment is dat alleen het eiland Tenerife waar sinds 26 juli een corona-certificaat nodig was om de binnenruimtes van de horeca te mogen betreden.

Daarmee volgde de Canarische Eilanden de autonome regio Galicië waar dit ook geldt terwijl andere regio’s in Spanje erover nadenken en het liefst een centrale regeling zien waar het Ministerie van Volksgezondheid vanwege juridische mogelijkheden vanaf ziet. En nu moet de regionale overheid op de Canarische Eilanden ook deze maatregel stoppen omdat het Hooggerechtshof deze heeft geannuleerd.

Naast het intrekken van de eis voor een corona-certificaat in de horeca, hebben de rechters ook besloten dat de horeca tussen middernacht en 6 uur ‘s morgens open mag zijn op Tenerife. Eerder keurden de rechters de avondklok ook al af. De regionale overheid is het niet eens met deze gerechtelijke uitspraak en heeft haar beklag ingediend. Ondertussen is onduidelijk wat de situatie is op Tenerife.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.