menu: rubrieken, zoeken & meer

Hooggerechtshof annuleert corona-certificaat eis in binnenruimtes horeca op Tenerife

Hooggerechtshof annuleert corona-certificaat eis in binnenruimtes horeca op Tenerife
Beeld: Voorbeeldfoto / Europa Press

Hooggerechtshof annuleert corona-certificaat eis in binnenruimtes horeca op Tenerife

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Na de discussie tussen het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en de regionale overheden over het juridisch correct kunnen gebruiken van het Europese corona-certificaat in de horeca en de twijfels die het Ministerie daarbij heeft, heeft het Hooggerechtshof op de Canarische Eilanden de regionale corona-maatregel op Tenerife geannuleerd .

Sinds maandag 26 juli was er een nieuwe corona-maatregel bijgekomen op de Canarische Eilanden die zich in niveau 4 (bruin) bevinden. Op dit moment is dat alleen het eiland Tenerife waar sinds 26 juli een corona-certificaat nodig was om de binnenruimtes van de horeca te mogen betreden.

Daarmee volgde de Canarische Eilanden de autonome regio Galicië waar dit ook geldt terwijl andere regio’s in Spanje erover nadenken en het liefst een centrale regeling zien waar het Ministerie van Volksgezondheid vanwege juridische mogelijkheden vanaf ziet. En nu moet de regionale overheid op de Canarische Eilanden ook deze maatregel stoppen omdat het Hooggerechtshof deze heeft geannuleerd.

Naast het intrekken van de eis voor een corona-certificaat in de horeca, hebben de rechters ook besloten dat de horeca tussen middernacht en 6 uur ‘s morgens open mag zijn op Tenerife. Eerder keurden de rechters de avondklok ook al af. De regionale overheid is het niet eens met deze gerechtelijke uitspraak en heeft haar beklag ingediend. Ondertussen is onduidelijk wat de situatie is op Tenerife.