skip to Main Content
De tien duurste woonstraten van Spanje zijn te vinden in Benahavis, Madrid en Barcelona

De tien duurste woonstraten van Spanje zijn te vinden in Benahavis, Madrid en Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De website Idealista staat bekend om hun eigen kleine onderzoekjes over allerlei onderwerpen die met de verkoop en verhuur van woningen in Spanje te maken hebben. Dit keer heeft men onderzocht wat de tien duurste woonstraten zijn van Spanje. We hebben het al eens gehad over de duurste winkelstraten en duurste woningen die te koop staan maar dit keer is gekeken naar de straten waar de duurste woningen te koop staan.

Volgens de resultaten van dit onderzoek is de wijk La Zagaleta in de gemeente Benahavis aan de Costa del Sol de duurste “straat/wijk” van Spanje met de duurste woningen die te koop staan. De gemiddelde verkoopprijs voor woningen die verkocht worden op Idealista in dit deel van Spanje is 5.611.875 euro, 5,6 miljoen euro dus! Je kunt er dus wel vanuit gaan dat alle buren in deze straat of wijk geld genoeg hebben. Benahavis staat bovenaan de lijst van 10 duurste woonstraten waarop ook La Moraleja, Barcelona, Pozuelo de Alarcón en Sant Andreu de Llavaneres staan.

Terwijl Benahavis op de eerste plaats staat, bevindt de wijk La Moraleja in Madrid zich op de tweede plaats met een gemiddelde verkoopprijs van de woningen van 5 miljoen euro, ongeveer gelijk aan de woningen in de Calle Castillo de Aysa in de Madrileense wijk La Piovera die op de derde plaats te vinden is. De vierde plaats is weggelegd voor de Avenida de Tibidabo in Barcelona waar de gemiddelde verkoopprijs 4,8 miljoen euro is. Op de vijfde plaats staat de Paseo de Los Lagos in de wijk La Finca van de gemeente Pozuelo de Alarcón (Madrid) met een gemiddelde verkoopprijs van 4,7 miljoen euro.

Op de zesde plaats is de Avenida Miraflores te vinden in de hoofdstad van Spanje Madrid met een gemiddelde verkoopprijs van 4,7 miljoen euro. Voor de zevende plaats moeten we weer naar de provincie Barcelona reizen, om concreet te zijn naar de gemeente Sant Andreu de Llavaneres waar de Avenida Rocaferrera de straat is met gemiddelde verkoopprijzen van 4,5 miljoen euro. Plaats acht is voor de Paseo Marquesa Viuda de Aldama in de wijk La Moraleja (Madrid) met een gemiddelde verkoopprijs van 4,4 miljoen euro, de plaats negen in de Calle del Camino Ancho in dezelfde gemeente met een gemiddelde verkoopprijs van 4,3 miljoen euro en de Paseo del Conde de Gaitanes met een verkoopprijs van 3,8 miljoen euro gemiddeld.

Het top 10 lijstje is dus:

  1. Urbanización La Zagaleta, Benahavís (Málaga) – 5,6 miljoen euro
  2. Camino del Sur, La Moraleja (Madrid) – 5 miljoen euro
  3. Castillo de Aysa, La Piovera (Madrid) – 5 miljoen euro
  4. Avenida Tibidabo, Barcelona – 4,8 miljoen euro
  5. Paseo de los Lagos, La Finca (Pozuelo de Alarcón) – 4,7 miljoen euro
  6. Avenida Miraflores (Madrid) – 4,7 miljoen euro
  7. Avenida Rocaferrera, Sant Andreu de Llavaneres (Barcelona) – 4,5 miljoen euro
  8. Marquesa Viuda de Aldama, La Moraleja (Madrid) – 4,4 miljoen euro
  9. Camino Ancho, La Moraleja (Madrid) – 4,3 miljoen euro
  10. Paseo del Conde de Gaitanes, La Moraleja (Madrid) – 3,8 miljoen euro

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken