Guardia Civil redt 316 dieren bij onderzoek naar dierenmishandeling in de provincie Málaga

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Bij het “Malum” onderzoek van de Guardia Civil hebben de agenten van de Seprona dienst 316 dieren weten te redden uit hun slechte leefomstandigheden. Tientallen van deze dieren moesten door dierenartsen onderzocht worden en enkele van hen zijn overleden of heeft men moeten inslapen omdat ze er erg slecht aan toe waren. De politie is bezig met het onderzoeken van 50 personen die betrokken zijn bij een schandaal welke zich afspeelt in meerdere gemeenten in de provincie Málaga.

Bij het speciale onderzoek van de Guardia Civil en de Seprona dienst van dezelfde politie eenheid heeft men 316 dieren gered die in verschrikkelijke en onhygiënische omstandigheden leefden in verschillende gemeenten in de provincie Málaga. Alle dieren leefden in diverse privé opvangcentra, kleine privé dierentuinen, boerderijen en grotere opvangcentra. In totaal heeft de Guardia Civil 200 keer moeten ingrijpen waarbij er maar liefst 580 overtredingen werden opgemerkt.

De nu geredde dieren waaronder o.a. honden, katten en paarden werden in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen waarbij het merendeel van de dieren ziek of gewond waren, vol zaten met parasieten, vlooien en teken, vies waren, hun leefruimte vol lag met uitwerpselen, er geen water en eten was, er geen dierenartsen bezoeken waren en de beesten niet medisch onderzocht werden etc. Enkele dieren moesten samen leven met reeds overleden dieren.

Men trof o.a. een hond aan wiens kaak kapot was omdat de eigenaar het dier schopte en sloeg om “de hond op te voeden”. Honden vluchten soms weg waarna ze door auto’s werden aangereden en aan hun lot werden overgelaten terwijl er ook veel dieren waren die overdraagbare ziektes hadden zoals leishmania en sarna.

Terwijl de politie onderzoek doet naar de verantwoordelijkheden van de 50 betrokken personen, zijn alle dieren ondergebracht bij tijdelijke opvangcentra en worden veel honden, katten en paarden onderzocht door dierenartsen. Sommige dieren blijven bij de baasjes wonen maar dan wel onder toezicht terwijl de agenten onderzoeken of ze de verantwoordelijken boetes tussen de 500 en 30.000 euro kunnen geven. Daarnaast kunnen enkele van deze “verdachten” in de ergste gevallen achter de tralies verschijnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.