skip to Main Content
Guardia Civil redt 316 dieren bij onderzoek naar dierenmishandeling in de provincie Málaga

Guardia Civil redt 316 dieren bij onderzoek naar dierenmishandeling in de provincie Málaga

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Bij het “Malum” onderzoek van de Guardia Civil hebben de agenten van de Seprona dienst 316 dieren weten te redden uit hun slechte leefomstandigheden. Tientallen van deze dieren moesten door dierenartsen onderzocht worden en enkele van hen zijn overleden of heeft men moeten inslapen omdat ze er erg slecht aan toe waren. De politie is bezig met het onderzoeken van 50 personen die betrokken zijn bij een schandaal welke zich afspeelt in meerdere gemeenten in de provincie Málaga.

Bij het speciale onderzoek van de Guardia Civil en de Seprona dienst van dezelfde politie eenheid heeft men 316 dieren gered die in verschrikkelijke en onhygiënische omstandigheden leefden in verschillende gemeenten in de provincie Málaga. Alle dieren leefden in diverse privé opvangcentra, kleine privé dierentuinen, boerderijen en grotere opvangcentra. In totaal heeft de Guardia Civil 200 keer moeten ingrijpen waarbij er maar liefst 580 overtredingen werden opgemerkt.

De nu geredde dieren waaronder o.a. honden, katten en paarden werden in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen waarbij het merendeel van de dieren ziek of gewond waren, vol zaten met parasieten, vlooien en teken, vies waren, hun leefruimte vol lag met uitwerpselen, er geen water en eten was, er geen dierenartsen bezoeken waren en de beesten niet medisch onderzocht werden etc. Enkele dieren moesten samen leven met reeds overleden dieren.

Men trof o.a. een hond aan wiens kaak kapot was omdat de eigenaar het dier schopte en sloeg om “de hond op te voeden”. Honden vluchten soms weg waarna ze door auto’s werden aangereden en aan hun lot werden overgelaten terwijl er ook veel dieren waren die overdraagbare ziektes hadden zoals leishmania en sarna.

Terwijl de politie onderzoek doet naar de verantwoordelijkheden van de 50 betrokken personen, zijn alle dieren ondergebracht bij tijdelijke opvangcentra en worden veel honden, katten en paarden onderzocht door dierenartsen. Sommige dieren blijven bij de baasjes wonen maar dan wel onder toezicht terwijl de agenten onderzoeken of ze de verantwoordelijken boetes tussen de 500 en 30.000 euro kunnen geven. Daarnaast kunnen enkele van deze “verdachten” in de ergste gevallen achter de tralies verschijnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. En daarom heeft Triple A alle steun nodig die er mogelijk is. Zij zorgen goed voor de dieren. Ze houden van de dieren en doen er alles aan om weer goede baasjes voor ze te vinden. Maar, ze hebben hard geld, eten enz. nodig. Alle dieren die op straat gevonden worden dood of levend worden door Seprona naar Triple A gebracht, maar de gemeente stort maar 10.000 euro per jaar, dat is een druppel op de gloeiende plaat.
  Ga naar de website van tripleA en doneer, of adopteer een hond of kat.

 2. eindelijk word er actie ondernomen ,helaas voor vele dieren nog niet ,en de honden bij de eigenaar terug ,zou spanje dan nu eindelijk wakker worden ,wat de dieren aangedaan word ,heeft geen nut ,wel naar een adoptie naar mensen die wel van honden houden,en voor dit tuig ,een heel hoge boeten en de cel in ,want het gaat toch door op plaatsen waar het nog steeds is ,[helaas]wel respect voor de guardia civil,,eindelijk,hoop het allerbeste hiermee,met deze dieren ,,snik

 3. Hier word ik zo verdrietig van. Hoe kunnen mensen dit doen. Zij zijn de beesten en moeten zeer zeer zwaar gestraft worden. Gelukkig zijn er een hoop dieren gered, maar geef ze alsjeblieft niet terug aan de eigenaren, zoals ik lees dat sommige dieren weer bij de eigenaren zijn, maar zoek een goed huis. Dit zijn geen goede diereneigenaren. Straffen, allemaal en de dieren vanaf nu een goed leven geven.

 4. Als ex rescue met alle vergunningen kan ik het alleen maar toejuichen dat Seprona meer en meer controles doet. Broodnodig, aangezien er heel veel kaf tussen het koren zit en ze het alleen maar doen voor het geld!!!!
  Kan zo een aantal illegale ‘kennels’ opnoemen. Onder het mom van rescue pakken ze maar dieren op die maar al te dikwijls jaren in erbarmelijke omstandigheden verblijven, laat staan de nodige zorgen krijgen! Voor mijn part dikke boete, en zet ze maar achter tralies, zodat ze zelf ervaren hoe erg het is om jaren opgesloten te zitten! Bravo Seprona, neen aan de dierenbeulen!!!

  1. Ach en nog vergeten te vermelden dat dit in Murcia regio is, tussen Cartagena en Mazarron

 5. Deze lieden moeten streng gestraft worden, geen genade.
  Wie geen liefde aan dieren kan geven, mist het vermogen,om onze wereld leefbaar te houden, Mischien hard gesteld,maar je zou er moedeloos van worden.

  1. Beste Harrie, dat is echt niet hard gesteld….maar m.i. realistisch! Weg met zulke nare mensen!

 6. Zijn ze helemaal gek geworden? Je laat die arme dieren toch niet bij die “geweldige” baasjes wonen? Erg naif om te denken dat ze ineens van die dieren gaan houden!

  1. Ik denk er net zo over !!!! Maar mijn respect gaat wel uit naar de Guardia Civil en de mensen die er nu alles aan doen om die beestjes een beter en gezonder leven te geven.
   Wat mij betreft een boete van 30.000 euro/persoon en achter de tralies want voor geen haar te vertrouwen.

  2. Beste Maria en beste Sonia, ik denk er precies zo over als jullie.
   Mvg Eugenia

 7. Wie zijn hier de “beesten”?… Ik zou wél weten wat te doen met zo’n onmensen!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken