Search
menu
Search

Ontdek de zeven meest aantrekkelijke punten van de Caminito del Rey in Álora

Oeps ... foto ontbreekt!

Ontdek de zeven meest aantrekkelijke punten van de Caminito del Rey in Álora

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De beheerders van de Caminito del Rey in de gemeente Álora in de provincie Málaga hebben gedurende de zomermaanden een enquête gehouden onder de wandelaars om zo te achterhalen welke punten en plaatsen tijdens de wandelroute gezien worden als meest aantrekkelijke en interessante. Naast een enquête heeft men ook gekeken naar hoeveel tijd mensen ergens gedurende de route stil blijft staan en waar de meeste foto’s van werden gemaakt.

Uit al deze onderzoeksgegevens kon men een lijst samenstellen met daarop de zeven meest interessante en aantrekkelijke punten van de 3 kilometer lange wandelroute el Caminito del Rey tussen de gemeenten El Chorro (Álora) en Ardales. Ongetwijfeld zijn er naast deze zeven punten nog veel meer interessante plaatsen tijdens de wandeling maar dit zijn de punten die er het meeste uitspringen.

Desfiladero del Gaitanejo

Een van de plekken waar de wandelaars het meeste stil blijven staan is het beginpunt van de wandelroute bij de Desfiladero del Gaitanejo aan de kant van El Chorro waar het wandelpad 105 meter hoog tegen de rotsen is gebouwd. Niet alleen kan men vanuit het beginpunt genieten van een fantastisch uitzicht met daarbij een uniek fotomoment maar ook werd er veel gekeken naar de constructie van het wandelpad, hoe het aan de rotsen vast zit, welk materiaal en hoe het hout vast gemaakt is etc. Wellicht is dat toch om een stukje onzekerheid over de veiligheid van het houten wandelpad weg te nemen alvorens het aan de rotswand bevestigde wandelpad te betreden.

Hangbrug

De bezoekers hebben aangegeven dat ze een van de spectaculairste onderdelen van de wandeling de hangbrug of “puente colgante” vinden die boven de rivier hangt en de verbinding vormt tussen de twee delen van de kloof. Het oude wandelpad liep over de Acueducto de Eugenio Ribera waterpijp maar tijdens de constructie van het nieuwe wandelpad werd besloten een doorzichtige hangbrug te maken om een gevoel te geven alsof men in de lucht hangt.

Zigzag trap

Een ander populair punt zijn de trappen die zigzaggend naar beneden leiden. Deze staan bekend als “escaleras de mantequilla o chocolate” en bevinden zich na de hangbrug boven de kloof. Vanaf het wandelpad kun je hier genieten van een fantastisch uitzicht alvorens de zigzag trap af te dalen.

Oude route of “Caminito viejo”

Veel wandelaars van de nieuwe Caminito del Rey kunnen het niet laten om naar de oude constructie van het oude wandelpad te kijken, iets wat ook wel logisch is. Dat wandelpad stond jarenlang bekend als een van de gevaarlijkste wandelingen ter wereld waarbij het pad op veel plaatsen volledig verwoest was en men over de verroeste stalen balken moest lopen terwijl men moest springen om gaten te vermijden. Op veel plaatsen is het nieuwe wandelpad boven de oude constructie gebouwd.

Het treinspoor

De “vías del tren” of het treinspoor is tevens een van die punten waar elke wandelaar van de Caminito naar kijkt. Het treinspoor doorkruist op meerdere plaatsen de bergen waarbij als men geluk heeft een trein door de tunnels kan zien rijden om vervolgens aan de andere kant over het spoor verder te rijden. Waarschijnlijk vragen veel mensen zich af bij het zien van de trein hoe het zou zijn om in die trein te zitten.

Glazen uitkijkpunt/balkon

Het glazen balkon of “mirador del cristal” is niet voor iedereen weggelegd maar de echte waaghalzen die geen last hebben van hoogtevrees staan graag op de glazen vloer om naar beneden te kijken. Het geeft een gevoel van in de lucht hangen en is een van de zes punten die erg populair zijn. Vanaf dit punt heb je mooie uitzichten naar de vallei richting Ardales en richting de hangbrug en waterpijp aan de El Chorro kant.

Desfiladero de los Gaitanes

Een van de laatste stopplaatsen om na de spannende wandeling te genieten van een uitzicht op de Desfiladero de los Gaitanes bergen en kloof is zeer gewild bij de wandelaars. Niet alleen worden er ontelbaar veel foto’s gemaakt, ook lijkt het erop alsof dit een afscheidspunt is van de wandelroute. Het is alsof iedereen de laatste blik wil werpen op de bergrug alvorens verder te wandelen richting Ardales.

Heb jij de Caminito del Rey gelopen en ben je het eens met deze hoogtepunten van de wandeling of zijn er andere punten die mooier, spannender en interessanter zijn. Laat het ons (en de lezers) weten door een reactie te plaatsen onder dit artikel 🙂

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?