skip to Main Content
Storm en regen zorgen ervoor dat de maand augustus de natste was sinds jaren in Alicante

Storm en regen zorgen ervoor dat de maand augustus de natste was sinds jaren in Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Ondanks de vele dagen mooi, warm en zelfs extreem hete dagen zegt de Spaanse weerdienst Aemet toch dat deze maand augustus de natste is sinds jaren. Op dinsdag regende het op veel plaatsen in de provincie Alicante, op sommige momenten hard maar over het algemeen de hele dag door. Het was dus met recht een Nederlandse of Belgische druizeldag aan de Costa Blanca. De gemeente Tibi is de plaats waar de meeste regen is genoteerd met 46 liter/m2 terwijl de minimum temperatuur in de provincie daalde tot 16 graden.

Met name het zuiden van de provincie Alicante had te maken met de regenval op dinsdag wat zo’n beetje de hele dag doorging. De meeste regen werd genoteerd in de gemeente Tibi met 46 liter/m2 gevolgd door de meetstations in Busot en Castalla waar 25 liter/m2 werd gemeten. In Elche en Torrevieja viel iets meer dan 20 liter/m2 terwijl dat in Redován zo’n 17 liter/m2 was en in de gemeente Benidorm, Javea en Villena tussen de 12 en 15 liter/m2. In Alicante stad regende het ook de hele dag door maar vond er rond 22 uur ‘s-avonds een echte hevige bui plaats waarbij 22 liter/m2 werd gemeten.

Ondanks de regen werden er eigenlijk nergens problemen gemeld en stonden er geen straten, pleinen en garages blank. De reden daarvoor was dat er niet een waterhoos plaatsvond waarbij er in korte tijd grote hoeveelheden water naar beneden komen. Wel werden de wegen rondom droge rivierbeddingen afgesloten omdat deze zich snel vulden met al het regenwater wat vanuit de bergen een weg zocht naar de zee. Daarnaast besloot iedereen de stranden te verlaten waardoor het meer leek op een natte herfstdag dan het einde van de maand augustus.

De minimum temperaturen daalden dankzij de regen ook flink naar 20 graden bij het vliegveld Alicante El Altet of 22 graden in de stad Alicante en de gemeente Pinoso met de laagste temperatuur van de provincie van slechts 16 graden.

Voor woensdag is er nog steeds regen op komst maar dan meer naar het binnenland van de provincie waarbij het flink kan gaan regenen en dat gepaard gaat met donder en bliksem. Ook op de plaatsen in het binnenland van de provincie Alicante dalen de temperaturen flink tot 20 graden of minder.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Positieve opwellingen wat betreft het weer in Spanje ook elders natuurlijk gesproken / geschreven. Te warm is niet goed ook te droog niet en veel water met bakken naar beneden ook niet ! Wat blijft er over !! Het accepteren dat overal waar je op dat moment verblijft er rekening mee houdt . Dat er weersveranderingen plaats kunnen vinden . Dus ook in Spanje.
  Dat geeft dan weer meer ruimte als het weer mee valt dan dat men gedacht had. Positief denken en doen..!

  Alleen valt soms het slechte weer precies in geplande vakantie-tijden. Dat is dan weer niet echt fijn . Gelukkig klaart het weer in Spanje meestal weer snel op met de zon , Iedereen een relax samen zijn met een verdraagzaam zonnetje.!

 2. “Ibi” in het artikel moet “Tibi” zijn. Het scheelt maar één letter maar het verschil in mm’s was veel meer…. Overigens woon ik zelf op zo’n 10km hemelsbreed van Tibi en ongeveer hetzelfde van Castalla en wij hadden 36mm in de beker om middernacht. De ochtend erna wederom 8 dus dan zitten we aardig in de buurt van Tibi. “Ibi” ligt overigens ook maar zo’n 12 km bij ons vandaan, maar meer naar het noorden waar inderdaad voor de verandering eens minder regen viel. Meestal is het hier net andersom…..

 3. Het zou fijn zijn als het vanaf Zondag beter is, dan ben ik onderweg naar Oliva.
  Dat iedereen maar het weer krijgt dat ze wensen, een kleine tegenvaller calculeren wij in.

  1. Hoi Harrie, toen ik jou reactie las, dacht ik wel lief van Harrie dat je voor iedereen wil dat ie krijgt wat hij wenst, maar jou wens is niet mogelijk voor de schepper om dit te verwezenlijken. laten we dan maar wensen dat het in de nachten regent en overdag mooi weer is voor de toeristen, dan gaande meeste wensen in vervulling. In ieder geval wens ik voor jou dat het Zondag beter is.

 4. Leuk om de naam Pinoso te horen daar wonen mijn man en ik op de campo,De temp is wel ff lekker hoor na al die hitte. Vrijdag het zonnetje weer

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken