skip to Main Content
Geen zebrapad maar “koeienpad” in A Coruña in Galicië
Cuatro / Twitter

Geen zebrapad maar “koeienpad” in A Coruña in Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Geen zebrapad maar “koeienpad” in A Coruña in Galicië

Cuatro / Twitter

A CORUÑA – Om aan te geven dat Galicië de autonome deelstaat is waar wellicht wel de meeste koeien te vinden zijn in Spanje, heeft de gemeente A Coruña besloten om een traditioneel zebrapad te vervangen voor een “koeienpad”. Volgens de gemeente is de zebra geen goede vertegenwoordiging van de regio in noordwest Spanje maar een koe wel.

Galicië is de autonome regio van Spanje waar de helft van alle melkproductie van het hele land vandaan komt. Volgens schattingen leven er een miljoen koeien in Galicië wat neerkomt op een koe per 2,7 menselijke inwoners. 8.400 families leven van de koeien en dus kan men wel zeggen dat de koe (vaca) zeer belangrijk is in Galicië.

Met de “paso de vaca” in plaats van de “paso de cebra” wil de gemeente A Coruña aangeven dat de koeien zeer belangrijk zijn voor de regio. Voorlopig is er een koeienpad gelegen in de stad maar men sluit niet uit dat er meer koeienpaden gaan komen ter vervanging van de zebrapaden. Al moet er wel bijgezegd worden dat het hier meer om een symbolische en ludieke actie gaat dan een heel serieuze.

Het idee is eigenlijk niet van de gemeente A Coruña maar de “paso de vaca” werd geboren in de Casa Grande de Xanceda boerderij in Mesia, 54 kilometer ten zuiden van A Coruña. De eigenaren van deze boerderij waar dagelijks 380 koeien melk geven en waar sinds 2005 biologische yoghurt wordt gemaakt besloten een tijd geleden om ‘s-nachts terwijl het hele dorp sliep op straat de witte vlekken van een “frisona” koe ofwel een Friese koe (Holstein-Friesian) op het grijze asfalt te tekenen om aan te geven dat daar mensen over mogen steken.

De eerste “paso de vaca” is een prototype en eigenlijk ook een beetje een reclamestunt van de Casa Grande de Xanceda boerderij. Dat wil niet zeggen dat het bij een anecdote blijft want men is zeker van plan om meer te doen met deze en eventueel toekomstige alternatieven zebrapaden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken