150 migranten klimmen over hekken in Spaanse enclave Ceuta

MADRID – Deze vrijdagmorgen zijn 150 Afrikaanse migranten erin geslaagd om de twee hoge met scheermesjesdraad beveiligde hekken die Marokko scheiden van Spaans grondgebied te beklimmen en in Ceuta te belanden. Deze massale beklimming volgt nadat de Spaanse regering heeft aangekondigd nog dit jaar een deel van de scherpe mesjes weg te halen.

Vorig jaar augustus (2018) wisten 602 Afrikaanse migranten de hekken te bestormen maar was er een groep van 850 migranten die het geprobeerd heeft. Dat gebeurde toen behoorlijk gewelddadig waarbij er 132 personen waaronder 32 politieagenten gewond raakten.

Deze vrijdag was de groep migranten veel kleiner en wordt er gesproken over 150 personen die succesvol Spanje zijn binnengekomen. De groep die het geprobeerd heeft was volgens de kranten echter groter al wordt er geen aantal vermeld.

Ook bij deze massale bestorming raakten enkele personen waaronder vijf politieagenten gewond nadat zij geschopt werden. 

Nadat de migranten over de twee zes meter hoge en met scheermesjesdraad beveiligde hekken waren gekomen, renden de meesten van hen vier kilometer naar het tijdelijke migranten opvangcentrum (CETI) in Ceuta. Daarbij werd door zeven van hen die vast kwamen te zitten op de hekken ‘Spain Spain’ en ‘Friend Friend’ geschreeuwd om te voorkomen dat de aanwezige politie hen zou slaan en aanhouden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

26
Reageer op dit artikel

16 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
21 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Merk Rutte

@martin

Racisme zit Nederlanders in het bloed? Hopelijk heb je gelijk en zijn Nederlanders zo wijs, niet langer landverraad plegen of je schamen dat je een mening hebt over ongewenste vreemdelingen, maar opkomen voor het laatste stukje Nederland wat nog niet is verkwanseld door politiek landverraad.

martin

Racisme zit de Nederlander in het bloed. Denk aan de oorlog die we voerden tegen Indonesiërs omdat ze vrij wilden zijn. Nadat we eeuwenlang dat land hadden geplunderd. Zo is het ook met Afrika waar de EU goedkoop gesubsidieerd voedsel dumpt. Ik denk dat de rekening er aan komt en dan helpen stoere woorden niet als dood schieten en hoge voltages. Neem een geweer zou ik zeggen en ga ze tegenhouden.

Robert Lemm

Ondanks de hekken rond de Spaanse enclaves in Marokko, is Spanje het voor immigratie meest open land land van Zuid Europa.

Miel

Ik ben het met jullie eens dat we niet al die indringers met open armen kunnen ontvangen en in de watten leggen. Maar ik walg van deze weinig MENSlievende reacties als ik denk aan de vele betuigingen van BEESTENliefde die ik hier soms te lezen krijg.. Dat de gemeenschap veel geld en energie stopt in het opvangen van zwerfBEESTEN, maar zwerfMENSEN gewoon zou moeten terugsturen (zelfs neerschieten volgens een bepaalde idioot) vind ik alles behalve ‘menselijk’. Het doet me denken aan wilde dieren die hun terrein afbakenen en iedere indringer verjagen of doden. Een door Europa georganiseerde en gecontroleerde migratie… Lees verder »

Dirk

Sommige kwalificaties zijn inderdaad niet juist Een eeuwige buiging door Europa, zoals u ook voor staat, is echter een garantie voor het financieel en intellectueel failliet van datzelfde Europa

señor Jan

We horen je wel weer nadat je verkracht bent door een van de vluchtelingen.

Ger

Oordelen is kritisch denken om op grond daarvan tot een in de geest geveld vonnis of een conclusie te komen, dat wat u denkt of voelt met betrekking tot een ander schept u in uw eigen ervaringswereld.
Deze jonge mensen zouden juist de Spaanse en Europese economie een goede boost kunnen geven “op termijn” omdat de vergrijzing alsmaar toeneemt, land is er genoeg om mensen te huisvesten en alles wat de mens nodig heeft om te leven is er en zal er altijd voldoende zijn in deze wereld. Zet je angst buiten de deur en het word alleen maar kleurrijker.

Francis

>Er zijn nog altijd mensen die denken dat europa die nodig heeft,het tegendeel is waar ze stelen,verkrachten,moorden dealen en kan nog zo doorgaan,maar er is altijd een oplossing de mensen die ze willen moeten ze ook maar in huis nemen,want dit soort behoort totaal niet in westerse landen ,of ben je soms alle aanslagen vergeten Ger en die worden allemaal gepleegd door moslims,die europa binnen komen.

Raptor

Ik maak me totaal niet druk om deze avonturiers. Ze blijven even in Spanje en daarna door naar onze Bananenmonarchie, de heimat van Merkel of naar de Vikingen, het VK is zo wijs om uit de EU te stappen dus die vallen binnenkort af. Het draait maar om 1 ding en dat is gratis geld. Dat is er helaas niet in Spanje.

Gerda

En dat is maar goed ook !!
Voordat wij naar Spanje vertrokken, uit ons eens zo mooie…..moederland, wat ik altijd nog lief heb, hebben we iedere Euro eerlijk en door te werken verdiend.

En zo zou dat voor iedereen moeten zijn !!
* uitgezonderd natuurlijk voor degenen, die dat niet (meer) kunnen.

Weg met gelukszoekers, profiteurs, die geen enkele bijdrage leveren, en het uit balans brengen van gemeenschappen. Nederland was vele jaren geleden al té vol.
Enne nee, ik ben geen racist, wel een liefdevolle realist.

femke

Inderdaad ,die zwarte parels onmiddellijk terug sturen naar hun land .
Heb gezien op TV allemaal jonge gasten ,die horen in hun land ,te zorgen voor hun gezin

Murk Ratte

De politiek moet dit toelaten (van Brussel, Soros enz.) en wekt de schijn met een simpel hek Afrikaanse gelukzoekers tegen te willen houden. Alles schijn en voor de bühne. Ook opmerkelijk dat Marokko deze (erg agressieve) gelukszoekers doorgang verleend en ze niet het land uitzet of zelf opvangt, want volgens de gevestigde orde zijn het vluchtelingen en deze zouden in Marokko asiel moeten aanvragen. Mooi land toch en vriendelijke mensen en erg sociaal. Die hebben daar heus nog wel gratis huizen met gratis van alles, zoals in Nederland.

Carel

Er zit reactie van iemand die naam Carel opgeeft. Prima hoor.
Laat mijn voornaam nou ook zo zijn. Toch vervelend als zo,n reactie zeer negatief is. Zijn goed recht,daar niet van , Maar ik ,met dezelfde naam,voelt mij er niet prettig onder. Er zijn weinig Carels ,zodoende.

Redactie, misschien n idee om er altijd een woonplaats erbij ,verplicht,te laten vermelden?

Eddy

Neerschieten dat gespuis.Doe ginder maar eens wat dat gespuis hier uitspookt

Mark

Smerige racist dat je bent, Eddy.

Inge Elsen

Wat een droeve ellende

Carel

Terug sturen die gasten in een zo,n klein mogelijke verpakking

Kelly

Onmiddelijk terugsturen die agressievelingen !!!!!!!

Hermans

Een verrijking voor ons Europese manier van leven. Geld krijgen van de gemeenschap zonder er voor te werken. Als er bij mij iemand over de omheining komt zal hij van wanten weten.

TvB

In de bijgevoegde video zie ik weer allemaal zeer hoogopgeleide mannen uit de tandheelkunde en het architectenwezen. Écht een verrijking voor de Europese cultuur…..

Wizza

20.000 volt op het hek. Probleem opgelost. Daar komt niemand aan. Gezien de agressie van dat volk, moet je die niet binnen willen hebben!

Fred

Stroom op het hek zetten mag niet van Brussel, maar het zou wel de oplossing zijn. Affijn weer 150 pareltjes erbij in Spanje.

Wizza

Bij zwarte parels heb ik een ander beeld Fred…

Fred

Ow had ik zwart er bij moeten zetten dan? Dacht dat je het zo wel begreep. Ik hoop dat ze die parels snel weer terug sturen.

Kelly

Heel juist

Gustavo

Tja, …… het is overvol hier. Sneu, maar wegwezen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.