150 migranten klimmen over hekken in Spaanse enclave Ceuta

150 migranten klimmen over hekken in Spaanse enclave Ceuta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Deze vrijdagmorgen zijn 150 Afrikaanse migranten erin geslaagd om de twee hoge met scheermesjesdraad beveiligde hekken die Marokko scheiden van Spaans grondgebied te beklimmen en in Ceuta te belanden. Deze massale beklimming volgt nadat de Spaanse regering heeft aangekondigd nog dit jaar een deel van de scherpe mesjes weg te halen.

Vorig jaar augustus (2018) wisten 602 Afrikaanse migranten de hekken te bestormen maar was er een groep van 850 migranten die het geprobeerd heeft. Dat gebeurde toen behoorlijk gewelddadig waarbij er 132 personen waaronder 32 politieagenten gewond raakten.

Deze vrijdag was de groep migranten veel kleiner en wordt er gesproken over 150 personen die succesvol Spanje zijn binnengekomen. De groep die het geprobeerd heeft was volgens de kranten echter groter al wordt er geen aantal vermeld.

Ook bij deze massale bestorming raakten enkele personen waaronder vijf politieagenten gewond nadat zij geschopt werden. 

Nadat de migranten over de twee zes meter hoge en met scheermesjesdraad beveiligde hekken waren gekomen, renden de meesten van hen vier kilometer naar het tijdelijke migranten opvangcentrum (CETI) in Ceuta. Daarbij werd door zeven van hen die vast kwamen te zitten op de hekken ‘Spain Spain’ en ‘Friend Friend’ geschreeuwd om te voorkomen dat de aanwezige politie hen zou slaan en aanhouden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.