Search
menu
Search

150 migranten klimmen over hekken in Spaanse enclave Ceuta

Oeps ... foto ontbreekt!

150 migranten klimmen over hekken in Spaanse enclave Ceuta

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Deze vrijdagmorgen zijn 150 Afrikaanse migranten erin geslaagd om de twee hoge met scheermesjesdraad beveiligde hekken die Marokko scheiden van Spaans grondgebied te beklimmen en in Ceuta te belanden. Deze massale beklimming volgt nadat de Spaanse regering heeft aangekondigd nog dit jaar een deel van de scherpe mesjes weg te halen.

Vorig jaar augustus (2018) wisten 602 Afrikaanse migranten de hekken te bestormen maar was er een groep van 850 migranten die het geprobeerd heeft. Dat gebeurde toen behoorlijk gewelddadig waarbij er 132 personen waaronder 32 politieagenten gewond raakten.

Deze vrijdag was de groep migranten veel kleiner en wordt er gesproken over 150 personen die succesvol Spanje zijn binnengekomen. De groep die het geprobeerd heeft was volgens de kranten echter groter al wordt er geen aantal vermeld.

Ook bij deze massale bestorming raakten enkele personen waaronder vijf politieagenten gewond nadat zij geschopt werden. 

Nadat de migranten over de twee zes meter hoge en met scheermesjesdraad beveiligde hekken waren gekomen, renden de meesten van hen vier kilometer naar het tijdelijke migranten opvangcentrum (CETI) in Ceuta. Daarbij werd door zeven van hen die vast kwamen te zitten op de hekken ‘Spain Spain’ en ‘Friend Friend’ geschreeuwd om te voorkomen dat de aanwezige politie hen zou slaan en aanhouden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?