skip to Main Content
Stakingen Spanje: 14 Ryanair en 92 Vueling vluchten en 360 treinen geannuleerd
123rf

Stakingen Spanje: 14 Ryanair en 92 Vueling vluchten en 360 treinen geannuleerd

MADRID – De eerste stakingsdagen van Ryanair komen eraan op 1 en 2 september maar naast het cabinepersoneel van de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij zijn er nog meer medewerkers die het werk gaan neerleggen op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Er wordt ook gestaakt door het Iberia grondpersoneel bij het Barcelona-El Prat vliegveld en door het personeel van de Spaanse spoorwegen Renfe.

Terwijl iedereen schrijft over stakingen bij Ryanair waarvan de eerste 2 van de 10 geplande stakingsdagen plaats zullen vinden op 1 en 2 september, zijn er nog meer problemen te verwachten in Spanje vanwege stakingen. 

Ryanair

Het cabinepersoneel en de piloten die voor Ryanair werken in Spanje hebben aangekondigd dat ze op de volgende dagen het werk zullen neerleggen tijdens stakingen:  1, 2, 6, 8, 13, 15, 19, 20, 22, 27 en 29 september. De eerste stakingsdagen zijn dus al op zondag 1 en maandag 2 september. Ryanair heeft bekend gemaakt dat van de in Europa 1.900 geplande vluchten er slechts 14 zijn gecancelled vanwege de stakingen in Spanje, een 0,7% van het totaal.

Op zondag 1 september zijn er zes vluchten en op maandag 2 september zijn er acht vluchten geannuleerd door Ryanair. De passagiers die te maken krijgen met gecancelde vluchten zijn reeds door Ryanair daarvan op de hoogte gesteld. Het is nu nog niet bekend hoeveel vluchten er op de volgende stakingsdagen geannuleerd worden.

Vueling

Maar terwijl Ryanair 0,7% van alle vluchten op die twee dagen annuleert heeft ook de Spaanse low cost luchtvaartmaatschappij Vueling te maken met problemen. In dit geval niet door stakingen bij Vueling zelf maar wel bij het grondpersoneel van Iberia bij het vliegveld Barcelona-El Prat. Vueling heeft in totaal 92 vluchten geannuleerd, veel meer dus dan Ryanair.

Op vrijdag 30 augustus heeft Vueling 54 vluchten geannuleerd en op zaterdag 31 augustus 38 vluchten waardoor 14.000 passagiers de dupe zijn van de staking bij het grondpersoneel van Iberia.

Renfe treinen

Terwijl er een chaos kan ontstaan in de lucht in Spanje gaan op vrijdag 30 augustus en op zondag 1 september de medewerkers van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe ook staken. Renfe heeft reeds 360 treinen op deze twee dagen geannuleerd vanwege de twee 24-uurs stakingen op vrijdag en zondag.

Renfe heeft 118 AVE hogesnelheidstreinen geannuleerd en 242 regionale treinverbindingen. Maar er dient een minimale dienstverlening te zijn van 78% bij de AVE treinen en 65% bij de regionale treinen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Onze vlucht van Gran Canaria naar Eindhoven is gisteren gewoon doorgegaan met Ryanair. Maar let op: de hele vlucht is het niet mogelijk om eten en drinken te kopen. Dus ik raad aan om genoeg eten en drinken op het vliegveld te kopen, want 4-5u zonder eten/drinken is lang.

  2. Onze vluchten van Valencia naar Tenerife sur zijn ook voor eind January en February 2020geannuleerd door Ryanair en je kunt voor 2020 ook geen vluchten meer boeken, kan er verder niets over vinden maar heb wel bericht van Ryanair, zal Spanje eruit liggen bij ze?

  3. Zelf geboekt, Madre Dios.
    Die van de UK hebben meer goedkopere vluchten van aanbieders. Maar boeken via een boekingsbureau. Die zorgt dan voor je heen- en terugreis.
    Dus ben ik slimmer door zelf te boeken? Of was het hoogmoed?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken