menu: rubrieken, zoeken & meer

Nachtleven blijft vanwege corona nog weken gesloten in Catalonië

Nachtleven blijft vanwege corona nog weken gesloten in Catalonië
Beeld: Freepik

Nachtleven blijft vanwege corona nog weken gesloten in Catalonië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De regionale premier van Catalonië Pere Aragonés heeft bevestigd wat de ondernemers in het nachtleven in de autonome regio al vreesden. De nacht- en karaoke bars, discotheken en clubs zullen nog weken gesloten blijven in de autonome regio Catalonië. Dat wil zeggen dat de huidige regel dat alles na 1.00 uur gesloten moet zijn van kracht blijft, net zolang de epidemiologische situatie daarom vraagt, aldus Aragonés in een interview op de Catalaanse televisie zender TV3.

Pere Aragonés begrijpt de frustratie bij de ondernemers in het nachtleven in Catalonië maar de regionale premier zegt dat als men iets geleerd heeft van de vorige corona-golven is dat men zeker niet te snel alles weer moet toestaan. Voordat het nachtleven weer open kan moet er gedurende een tijd een stabilisatie plaatsvinden in het aantal besmettingen en ziekenhuis en intensive care opnames.

Het nachtleven is in de autonome regio al sinds augustus 2020 gesloten en mag slechts open zijn tot 1.00 uur ‘s nachts terwijl er niet gedanst en gezongen mag worden. Omdat er geen avondklok meer geldt in Catalonië, iets wat de rechters niet meer hebben toegestaan, wordt er volop gefeest op straat waar men zich niet houdt aan de corona-maatregelen waardoor de politie vaak moet optreden. 

Het streven is nu om op een veilige manier het nieuwe schooljaar te beginnen om daarna verder te kijken naar andere maatregelen zoals het openen van het nachtleven. Op dit moment mag het nachtleven (ocio nocturno) net zoals andere horecazaken open zijn tot 0.30 uur met 30 minuten extra tot 1.00 uur om iedereen naar buiten te laten gaan maar er mag niet gedanst en gezongen worden op de dansvloer.

Het gaat daarbij om de ‘ocio nocturno ’ zoals ‘discotecas, salas de baile, salas de fiestas con espectáculo, bares musicales, karaokes, discotecas de juventud’ etc. Alleen lokalen met een buitenruimte mogen open waarbij de binnenruimtes niet gebruikt mogen worden. Er wordt een controle gedaan bij binnenkomst en er mogen maximaal 10 personen aan tafels zitten. Dansen is niet toegestaan.