Search
menu
Search

Kleinste filmfestival ter wereld in een dorp met zeven inwoners in Huesca

Kleinste filmfestival ter wereld in een dorp met zeven inwoners in Huesca
Beeld: @CineAscaso / facebook

Kleinste filmfestival ter wereld in een dorp met zeven inwoners in Huesca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – Op dinsdag 30 augustus is in Ascaso, een pittoresk dorp in het noorden van de provincie Huesca, de elfde editie van het ‘kleinste filmfestival ter wereld’ begonnen. Het festival ‘onder de sterren’ wordt jaarlijks georganiseerd in het dorp met slechts zeven inwoners en duurt tot en met zaterdag 3 september.

Het kleine dorpje Ascaso met slechts zeven officiële inwoners, viert de elfde editie van het filmfestival, dat beweert het ‘kleinste filmfestival ter wereld’ te zijn. Ascaso ligt in het Sobrarbe gebied niet ver van het bekendere dorp Boltaña en Ainsa en niet ver weg van de N-260 regionale Pyreneeën weg. 

Door hard te werken is dit kleine dorpje, deelgemeente van Boltaña, er in geslaagd het excentrieke microfestival uit de grond te stampen. Het doel van het festival is de aandacht te vestigen op die plaatsen waar geen water, elektriciteit of internet voorzien wordt, en die plekken terug leven in te blazen.

Tijdens de 2022-editie is een foto expositie te zien van José Luis López Vázquez, draaien er vijf speelfilms en drie korte films. Verder zal er dit jaar een nieuw onderdeel zijn met speciale aandacht voor de ‘Cine de Sobrarbe’ en heeft men na de pandemie voor het eerst weer de wijnproeverij van de Bodegas Enate opgenomen in het programma dat samen met de gezamenlijke maaltijd en het feest met een orkest voor de juiste sfeer moet zorgen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?