skip to Main Content
Nieuwe tv-serie “Mar de Plastico” zorgt na slechts twee afleveringen al voor ophef in Andalusië

Nieuwe tv-serie “Mar de Plastico” zorgt na slechts twee afleveringen al voor ophef in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mardeplastico2aALMERÍA – Nog geen week geleden ging de nieuwe tv-serie “Mar del Plastico” oftewel “zee van plastic” op de Spaanse televisie in première. Die dag werd de serie door meer dan 5 miljoen mensen bekeken en ook aflevering twee trok deze dinsdag weer veel kijkers. Er is echter enige ophef ontstaan in Andalusië en met name de agrarische sector laat van zich horen

Mar de Plastico speelt zich af in een verzonnen stad met de naam Campoamargo in de provincie Almería. In dat dorp wordt onderzoek gedaan naar een brute moord wat zich weer afspeelt tussen de plastic kassen die in grote aantallen te vinden zijn.

De serie werd eigenlijk gefilmd in Campohermoso, een wijk in Vícar, Almeria, in het hart van de (kas)productiesector. Volgens de agrarische sector zou de serie het publiek kunnen misleiden tot een verkeerde perceptie van de werkelijkheid, in het bijzonder met betrekking tot de behandeling van arbeidsmigranten.

Voorafgaand aan de première van de serie stuurde COAG een brief naar de producent Atresmedia waarin de belangrijkste zorgen van de telers werden verwoord. Na de première van de serie stelde de president van de COAG, Andres Góngora, dat “Atresmedia heeft gereageerd op onze eisen met inbegrip van een waarschuwing aan het begin van de reeks met als doel om pijn of mogelijke misverstanden te voorkomen.” Deze waarschuwing stelt duidelijk dat “de gebeurtenissen en personages in deze serie, evenals de stad Campoamargo, volledig fictief zijn.

Naast de agrarische sector klaagden veel Andalusische kijkers over verschillende onjuistheden in de vertegenwoordiging van Almeria, waaronder het accent van de personages wat zeker niet overeenkomt met het accent van Almería.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken