Spanje gaat strengere corona-maatregelen nemen in grote steden

123rf
Beeld: 123rf

Spanje gaat strengere corona-maatregelen nemen in grote steden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid is druk bezig om overeenkomsten te sluiten met alle regionale gezondheidsdiensten van de autonome regio’s om homogene regels op te stellen wat betreft de corona-maatregelen die verband moeten hebben met het aantal besmettingsgevallen. Om verdere verspreiding tegen te gaan komen er speciale regels wanneer er meer dan 500 besmettingen per 100.000 inwoners zijn vastgesteld.

Op dinsdag heeft het Ministerie een bijeenkomst gehad met de autoriteiten van de Madrid regio waaruit geconcludeerd kan worden dat er landelijk dezelfde maatstaven komen voor wat betreft nieuwe corona-maatregelen. Dat zou dan van kracht gaan voor de steden met meer dan 100.000 inwoners.

Mochten deze tijdens de vergadering op woensdag tussen het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid en de regionale autoriteiten aan worden genomen, dan zullen deze direct van kracht worden. 

Daarbij wordt gesproken over maatregelen wanneer er gedurende 14 dagen sprake is van meer dan 500 gevallen per 100.000 inwoners, een positiviteitspercentage in corona-tests (PCR) van meer dan 10% en een bezettingsgraad van de intensive care afdelingen (UCI) boven de 35%.

Wanneer aan deze epidemiologische criteria wordt voldaan zullen er maatregelen genomen worden in die steden van meer dan 100.000 inwoners. Daarbij heeft men het over de mobiliteit van de inwoners, de sociale contacten en beperkingen in de horeca zoals toegestane aantal mensen en openingsuren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.