skip to Main Content
Premier Spanje ontvangt voor het eerst leider van Podemos in zijn ambtswoning

Premier Spanje ontvangt voor het eerst leider van Podemos in zijn ambtswoning

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rajoy12aMADRID – Het is de eerste keer dat premier Mariano Rajoy van Spanje met de leider van de politieke sensatie van vorig jaar Podemos zal gaan praten. Pablo Iglesias, de man met de staart, is door Rajoy uitgenodigd om naar zijn ambtwoning Moncloa te komen om met name te praten over de situatie in Catalonië. Eerder had Rajoy ook een gesprek met Pedro Sanchez van de PSOE en hij zal ook nog praten met Albert Rivera van Ciudadanos.

De ontmoeting zal plaatsvinden om 16.30 uur deze vrijdag waarbij Pablo Iglesias van Podemos niet alleen voor het eerst in Moncloa op bezoek komt maar daarnaast ook voor het eerst met Mariano Rajoy zal praten. Tot nu toe had Rajoy geen behoefte om met Iglesias te praten aangezien zijn politieke partij niet in het parlement vertegenwoordigd is. Diezelfde dag zal Rajoy tevens een gesprek hebben met Albert Rivera van de partij Ciudadanos.

Alle gesprekken hebben slechts een onderwerp: Catalonië. Op deze manier wil de regering gezamenlijk met andere partijen een blok vormen tegen de plannen van de autonome deelstaat Catalonië om zich af te scheiden van Spanje. Het is bij deze gesprekken niet de bedoeling om over andere zaken te praten dan Catalonië, schrijft het persbericht van Moncloa.

De ontmoeting met Riveras en Iglesias is niet een idee van Rajoy zelf maar meer van Pedro Sanchez van de PSOE aangezien hij het was die Rajoy vertelde dat het verstandig is om rekening te houden met de twee groeiende partijen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken