skip to Main Content
Guardia Civil geeft de schuld aan Breaking Bad tv-serie voor toename crystal meth consumptie in Spanje

Guardia Civil geeft de schuld aan Breaking Bad tv-serie voor toename crystal meth consumptie in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Agenten van de Guardia Civil hebben bij een politieactie in A Coruña vier kilo cocaïne en 400 gram methamphetamine in beslag genomen terwijl er vier personen werden aangehouden. Het is echter niet de eerste keer dat er bij drugs gerelateerde operaties methamphetamine wordt gevonden, een soort drug die enkele jaren geleden bijna niet aanwezig was in Spanje. De Guardia Civil denkt dan ook dat de populaire televisieserie Breaking Bad voor een toename van deze drug heeft gezorgd.

Methamfetamine, ook bekend als meth, crystal meth, methylamfetamine, N-methylamfetamine, pervetine of desoxyefedrine, is een sterk verslavende amfetamine. Methamfetamine is een populaire harddrug. Het middel wordt ook gebruikt door mensen die onder grote druk toch goed willen of moeten presteren, zoals atleten, studenten of (straaljager)piloten.

Breaking Bad was een Amerikaanse televisieserie tussen 2008 en 2013 en was wereldwijd erg populair. In die serie speelt Walter White, een overgekwalificeerde scheikundeleraar op een middelbare school in Albuquerque, een van de hoofdrollen. Om extra geld te verdienen omdat hij terminaal ziek is gaat hij een samenwerkingsverband aan met oud student en crystal meth verkoper Jesse Pinkman. Samen produceren ze een methamfetamine welke 99% zuiver is waardoor er gedurende 6 seizoenen veel avonturen beleefd worden en met name Walter White uitgroeit tot een van de grootste drugsverkopers.

Tijdens een van de laatste politieacties in A Coruña in Galicië werd onder andere 400 gram methamfetamine gevonden, iets wat in zo’n grote hoeveelheid nog nooit is gebeurd in deze regio. Bij huiszoekingen werden ook diverse instrumenten en apparaten gevonden waarmee de crystal meth gemaakt werd waarbij het geheel verdacht veel leek op wat er te zien is in de Amerikaanse televisieserie. A Coruña is echter geen uitzondering aangezien de Guardia Civil heeft aangegeven dat er al meerdere keren in Spanje dit soort kleine productieruimtes zijn gevonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Verslaafden versus zombies. Verslaafde moeders die ook nog kinderen op de wereld werpen. Alcohol consumeren als water. Het verspreiden van ziektes . Geen normale leefbare omgeving te vinden. Chemisch gevormde gekken die tussen de bevolking zwerven om te scoren vooral bij jongeren deze troep proberen te verkopen,

    Verkrachtingen en ontvoeringen aan de lopende band. Wat een nachtmerrie in het dagelijks leven. Drugs-dealers die gewapend andere dwingen om te dealen op straat en scholen. Waar blijft de bezem die alles blijvend schoon veegt.
    De twintigste eeuw en opvolgend. De slik , spuit , rook en drink wereld.
    Zelfs in de professionele top-sport sectoren weet men deze troep te slijten.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken