skip to Main Content
Massale opkomst inwoners Málaga om Spanje’s grootste en modernste vliegdekschip te bezoeken

Massale opkomst inwoners Málaga om Spanje’s grootste en modernste vliegdekschip te bezoeken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Zondag waren er als sinds vroeg in de ochtend lange rijen wachtende mensen te zien in de haven van Málaga, dit keer niet om aan boord te gaan van een van de vele cruiseschepen die de haven aandoen maar om een uniek kijkje te kunnen nemen aan boord van de Juan Carlos I, het grootste en modernste “portaviones” ofwel vliegdekschip van de Spaanse marine. Dit vliegdekschip lag gedurende drie dagen in de haven en kon bezocht worden.

De Juan Carlos I van de Spaanse marina kwam al op vrijdag aan in de haven van Málaga en was ook op die dag al te bezoeken. Dat was echter een werkdag en dus was de opkomst niet zo heel groot. Op zaterdag kon het vliegdekschip niet bezocht worden omdat meer dan 500 malagueños hun eed aflegden op de Spaanse vlag. Op zondag was het echter weer mogelijk om het vliegdekschip te bezoeken en dat was dus te merken.

De portaviones Juan Carlos I van de Spaanse marina lag aangemeerd aan de Levantkade waardoor het mogelijk was om lange rijen wachtende nieuwsgierige mensen te huisvesten. Eenmaal aan boord konden de duizenden bezoekers genieten van alles wat dit 236 meter lange schip te bieden heeft. Aan boord zijn 30 helikopters, 46 Leopard tanks, 77 verschillende voertuigen en 12 vertikaal stijgende Harrier vliegtuigen te vinden. Het schip is weliswaar een vliegdekschip maar is zo ontworpen dat er zowel vliegtuigen en helikopters kunnen opstijgen als wel landvoertuigen kunnen vervoeren. Aan boord is plaats voor 295 manschappen waaronder 31 officieren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Weg met al die oorlogs troep. Beschaving is nog niet eens in zicht laat staan uberhaubt haalbaar in deze misvormde wereld.
  Gebruik zulke technologie voor herstel en niet voor vernietiging.
  Wat een rotzooi in deze zieke wereld.
  Dat achtelijke hanen gedrag op deze zo mooie kleine planeet.

  Er is in dit melkwegstelsel geen andere in voorraad die vergelijkbare leef omgevingen heeft. Niet te volgen dit oergedrag.
  Zowat alles wat is uitgevonden wordt voor oorlogsdoeleinden gebruikt. Verknipte geesten. Walgelijk.

 2. De “Juan Carlos I” is geen vliegkampschip zoals de grote mogendheden hebben -dit in tegenstelling tot wat het artikel stelt- maar officieel een “buque anfibio portaeronaves”, in NAVO-termen een Landing Helicopter Dock. In grootte te vergelijken met de Nederlandse “Karel Doorman”. Die laatste heeft minder capaciteit voor helicopters en meer voor voertuigen, landingsschepen en dergelijke.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken