Acht miljoen Spanjaarden kunnen niet sparen

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Acht miljoen Spanjaarden kunnen niet sparen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Acht miljoen Spanjaarden hebben net genoeg geld om het einde van de maand te halen en kunnen niets opzij leggen om te sparen. Het afgelopen jaar is het aantal spaarders in Spanje met 13,5% afgenomen naar 22 miljoen personen die gemiddeld 302 euro per maand kunnen sparen.

Dit is de uitslag van een onderzoek van de website Rastreator.com in het teken van de Internationale dag van het Sparen (Día Mundial del Ahorro) die elk jaar op 31 oktober wordt gevierd. Uit dat onderzoek is gebleken dat het aantal spaarders in 2017 met 3,4 miljoen inwoners van Spanje is afgenomen.

Van de personen in Spanje die wel kunnen sparen legt 42,7% minder dan 200 euro per maand opzij terwijl 23% verklaart tussen de 200 en 500 euro beschikbaar te hebben om te sparen. Slechts 7,6% van de Spanjaarden slaagt erin om meer dan 500 euro per maand opzij te zetten om te sparen.

Volgens het onderzoek zijn 86,4% van de Spanjaarden niet tevreden met de manier waarop ze kunnen sparen waarbij de belangrijkste reden het ontbreken van financiële middelen is.

Dat geld is er niet omdat er niet genoeg overblijft op het einde van de maand, omdat er onverwachte kosten zijn, omdat er een te hoge schuld is die afbetaald moet worden of omdat ze met het geld wat ze over hebben anderen helpen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.