Belgische meest gezochte crimineel gearresteerd in Marbella

Belgische meest gezochte crimineel gearresteerd in Marbella
Beeld: El Pais

Belgische meest gezochte crimineel gearresteerd in Marbella

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De politie heeft het afgelopen weekend in Puerto Banus in de provincie Málaga de door Luxemburg meest gezochte Belgische crimineel gearresteerd. Het gaat om Cihan Guzel die gezocht werd voor een gewelddadige overval. Hij werd op zijn verjaardagsfeestje in een discotheek in Puerto Banus in de boeien geslagen door de Policía Nacional.

De toen 29-jarige Cihan Guzel pleegde in april 2013 samen met twee collega’s een gewelddadige overval op een veiligheidsbedrijf in Gesperich (Luxemburg). Ze forceerden de veiligheidsdeur met explosieven en vuurden tijdens hun vlucht 85 kogels af op de politie. Twee agenten raakten daarbij gewond. 

De Belg van Turkse origine werd in januari in Luxemburg veroordeeld tot 22 jaar cel, maar sinds de veroordeling ontbrak elk spoor van de crimineel. De twee andere overvallers kregen dezelfde straf en zitten reeds achter de tralies. 

Europol plaatste de nu 35-jarige Belg op de ‘Most Wanted’-lijst waarna door alle landen naar de crimineel werd gezocht. Op zaterdag besloot Guzel op grootse wijze zijn verjaardag te vieren in een restaurant in Marbella en de avond af te sluiten in een luxe discotheek in Puerto Banus.

De politie was van zijn verjaardagsfeestje op de hoogte en besloot de Belg op de dansvloer in de discotheek te arresteren. De komende 22 verjaardagen zal de Belg van Turkse origine mogen vieren in de gevangenis in Luxemburg.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.