15 Spaanse spannende Halloween thrillers op Netflix

15 Spaanse spannende Halloween thrillers op Netflix
Beeld: Freepik

15 Spaanse spannende Halloween thrillers op Netflix

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Het is Halloween en dan is het tijd voor thrillers en horror films waarvan er aardig wat te vinden zijn op streamingdiensten zoals het populaire Netflix. Aangezien er steeds meer Nederlanders en Belgen verliefd worden op Spaanse producties die in de meeste gevallen ook Spaans gesproken zijn, geven wij een overzicht van spannend films die op Netflix te vinden zijn om tijdens Halloween te kijken. (onderstaande trailers zijn hoofdzakelijk in het Spaans). LET OP: sommige films zijn niet in alle landen te zien.

1. Verónica

Een waargebeurd verhaal in Madrid 1991 waar een tienermeisje dat thuis op haar broertje en zusje past vermoedt dat na een seance op school er een kwade geest hun appartement is binnengedrongen.

2. No dormirás

Nadat een beginnende actrice meedoet aan een filmproject in een verlaten klooster begint ze allerlei hallucinaties te krijgen en gebeuren er allerlei vreemde en angstaanjagende dingen.

3. La Influencia

Alicia is terug in haar ouderlijke huis om met haar zus voor hun comateuze moeder te zorgen. Ze krijgt echter te maken met een duistere kracht van vroeger die haar kind bedreigt.

4. Contratiempo

Een jonge zakenman wordt wakker naast zijn dode minnares. Hij huurt een beroemde advocaat in om erachter te komen waarom hij wordt verdacht van moord.

5. Solo

In een afgelegen gebied van de Canarische Eilanden valt een surfer van een klif. Tijdens zijn overlevingsstrijd denkt hij na over zijn leven en oude liefdes. Dit is een waargebeurd verhaal.

6. Cuando los Ángeles duermen

Nadat een zakenman achter het stuur in slaap valt en een vrouw aanrijdt, veroorzaken de interacties met haar bange vriendin een reeks van duistere gebeurtenissen.

7. Errementari

Een man verkocht zijn ziel aan de duivel maar als iemand een demon aankan dan is hij het wel. Vreemde film maar leuk genoeg om naar te kijken.

8. Nieve negra

Een man keert terug naar het Argentijnse Patagonië en wil dat zijn broer, met wie hij nauwelijks contact heeft, hun afgelegen land verkoopt. Oude wonden worden weer opengereten waarna er spannende momenten volgen.

9. Secuestro

Als de zoon van een advocate wordt ontvoerd en later getraumatiseerd wordt teruggevonden, neemt zij het recht in eigen hand waardoor de boel danig uit de hand loopt.

10. La piel que habito

In dit geval gaat het om een film van de bekende Spaanse film regisseur Pedro Almodóvar die de acteur Antonio Banderas een spannende hoofdrol heeft gegeven en een plastische chirug speelt. Hij probeert de dood van zijn echtgenote te overkomen door de huid van een andere vrouw aan te passen.

11. 7 años

Vier zakenpartners hebben een misdaad gepleegd waar wie neemt de schuld op zich? Op een gespannen avond wordt hun loyaliteit getest en komen wreedheden naar boven.

Niet (meer) op Netflix te zien:

12. la Isla Mínima

Een misdaadfilm waarin alles draait om een vermiste persoon en de zoektocht naar het slachtoffer en de seriemoordenaar in Andalusië.

13. El Orfanato

Laura leidt een weeshuis dat ze wil gebruiken als tehuis voor gehandicapte kinderen. Alles lijkt goed te gaan totdat hun zoontje Simón onzichtbare vriendjes zegt te hebben waar hij vreemde spelletjes mee speelt. Op een dag verdwijnt Simón spoorloos. Laura is vastbesloten hem terug te vinden en roept hiervoor de hulp van medium Aurora in.

14. Los Otros

Een Spaans-Amerikaanse film van Alejandro Amenábar met in de hoofdrol Nicole Kidman die samen met haar kinderen in een spookhuis woont en allerlei vreemde situaties meemaken. Een spannende film met een onverwacht einde.

15. Rec

Uiteraard mag deze Spaanse horrorfilm niet ontbreken in dit lijstje. REC (2007), REC 2 (2009), REC 3: Genesis (2012) en REc 4: Apocalypse (2014) zijn de ultieme Spaanse horrorfilms die helaas niet meer bij Netflix te zien zijn. In de eerste REC film is te zien hoe een programmamaakster samen met haar cameraman op pad gaan om een reportage te maken en de brandweer in Barcelona volgen. Wat daarna allemaal gebeurt … dat moet je zelf maar bekijken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.