Spaanse vakbond van verpleegsters wil een verbod op sexy verpleegster-outfits

Spaanse vakbond van verpleegsters wil een verbod op sexy verpleegster-outfits
Beeld: 123rf

Spaanse vakbond van verpleegsters wil een verbod op sexy verpleegster-outfits

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is Halloween en dat betekent volgens goed Amerikaanse traditite dat je dan verkleed moet rondlopen. We weten inmiddels dat de outfits die te zien zijn in de razend populaire Zuid-Koreaanse Netflix-serie ‘The Squid Game’ niet zijn aan te slepen en dat ook de rode overalls uit ‘La Casa de Papel’ nog steeds erg populair zijn, maar de klassieker is en blijft voor vrouwen en soms mannen de sexy of bloederige verpleegster outfits.

Met name de bloederige verpleegster wordt veel verkocht met Halloween terwijl de sexy verpleegster meer verkocht wordt met Carnaval. Maar de vakbond van verpleegsters wil dat grote bedrijven zoals supermarkten, warenhuizen en online winkels stoppen met de verkoop van deze outfits. De verpleegsters zeggen dat hun beroep hierdoor geseksualiseerd wordt en de perceptie van hun functies verstoord wordt.

De sindicato de enfermería (SATSE) roept supermarkten zoals Carrefour en Alcampo op om samen met warenhuizen zoals El Corte Inglés en kledingwinkels zoals Kiabi en de online winkels Amazon, Ebay en Aliexpress op te stoppen met de verkoop van de ‘enfermera sexy’ of ‘enfermera sangrienta’ kostuums of outfits.

Het is niet de eerste keer dat de verpleegsters hierom vragen want dat doen ze al enkele jaren, elke keer zonder succes. Ze willen echter opnieuw hun stem verheffen om het seksisme en de seksualisering van vrouwelijke verpleegsters aan de kaak te stellen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.