menu

10x angstaanjagende plaatsen in Spanje om Halloween te vieren

Oeps ... foto ontbreekt!

10x angstaanjagende plaatsen in Spanje om Halloween te vieren

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het Halloween feest begint steeds populairder te worden in Spanje en dat is niet voor niets. Het is natuurlijk altijd leuk om je te verkleden en naast Carnaval kan dat dus ook met Halloween. Vele winkels, bars, restaurants en huishoudens doen (in een normaal niet-corona-jaar) hun best om een griezelige Halloween sfeer te creëren maar wist je dat er ontelbaar veel plaatsen in Spanje zijn waar je niets aan hoeft te doen en die van nature al angstaanjagend genoeg zijn.

We kunnen hier niet een hele lijst geven van angstaanjagende en griezelige plaatsen in Spanje maar onze speurtocht op internet heeft het volgende lijstje opgeleverd. Sommige van deze plaatsen zijn oude hotels, kloosters, kastelen, grotten en verlaten dorpen die door heel Spanje verspreid liggen. Laat Halloween maar beginnen.

Belchite

1. Belchite (Zaragoza)

Het oude dorp Belchite is, als je de verlaten en vervallen woningen ziet, al angstaanjagend genoeg maar als je dan ook nog eens weet dat dit dorp zwaar te lijden had tijdens de Spaanse burgeroorlog en er ongetwijfeld veel inwoners overleden zijn, dan kan het dus voorkomen dat die zielen hier nog als spook ronddwalen.

Toledo...  Imperial.

2. Toledo (Toledo)

De stad Toledo is heden ten dage weliswaar een toeristische trekpleister maar in vroeger tijden was dat wel anders. De stad Toledo heeft vele legendes en spookverhalen en de gemeente biedt zelfs routes aan om de griezeligste plaatsen van de stad te leren kennen. Zo worden er in de oude wijken plaatsen bezocht waar moorden hebben plaatsgevonden, bezoekt men oude begraafplaatsen en wordt alles griezelig genoeg verteld door de acteurs.

Zugarramurdi

3. Zugarramurdi (Navarra)

Zugarramurdi is een plaats in de deelstaat Navarra en staat bekend om de heksen en de hekserij. De gemeente ligt dicht bij de stad Pamplona en is in Spanje een plaats waar vroeger de meeste heksen hebben gewoond, wie weet leven ze nog wel. Tijdens de inquisitie werden er meerdere personen op de brandstapel gegooid en men beweert dat de geesten van de heksen hier nog steeds ronddwalen. Er gaan zelfs stemmen op dat er nog steeds heksen wonen in Zugarramurdi, wie weet.

DSC_5430-Editar

4. Palacio de Hornillos (Cantabrië)

Het Palacio de Hornillos is ook bekend als het Palacio de Las Fraguas en is een mysterieus landhuis wat vaak in een nevel van mist gewikkeld is. Liefhebbers van angstaanjagende speelfilms herkennen het huis meteen aangezien het als decor gebruikt werd in de Nicole Kidman film “The Other’s” van de Spaanse filmregisseur Alejandro Amenábar. Men beweert dat het het in het huis spookt maar deze verhalen kunnen ook bedacht zijn nadat de film uitkwam … of misschien niet.

Bélmez de la Moraleda - Cara I

5. Belmez de la Moraleda (Jaén)

Op zich is er niets bijzonders aan dit kleine dorp in de provincie Jaén in Andalusië ware het niet dat hier in de jaren zeventig plots gezichten tevoorschijn kwamen op rotsen en muren, bekend als “Las caras de Belmez”. Het was toendertijd een van de belangrijkste paranormale verschijningen van Spanje en ondanks dat velen menen dat het hier om een fraude ging is het dorp zeker een bezoekje waard. Wie weet verschijnt er wel net op dat moment een gezicht van iemand die je kent en net overleden is.

Santuario de La Balma 15

6. Santuario de Balma (Castellón)

Middenin het gebergte Tossa, op twee kilometer van de plaats Zorita del Maestrazgo, kan men het prachtig gelegen Santuario de Balma bezoeken. Laat je echter niet betoveren door het uitzicht en de mooie ligging want het gaat hier om een plaats waar vroeger veel aan exorcisme gedaan werd waar bezeten personen aan handen en voeten vast werden gebonden en hardop moesten zingen zodat de duivel uit hun lichamen kon vertrekken.

La Mussara plovent

7. La Mussara (Tarragona)

La Mussara ligt hoog in de bergen in de provincie Tarragona, niet ver van de toeristische Costa Dorada. Het gaat hier om een verlaten dorp gelegen aan de rand van een ravijn met fantastische panoramische vergezichten maar … niet ver van dit verlaten dorpje ligt Villa del Seis, een plaats waarvan men zegt dat hier een opening naar een andere dimensie is. Waar of niet waar, er zijn in deze buurt regelmatig mensen spoorloos verdwenen, reden genoeg misschien om hier niet naar toe te gaan … of toch wel.

Cortijo Jurado

8. El Cortijo Jurado (Málaga)

Het Cortijo Jurado is een enorm landhuis wat er al jaren verlaten bij ligt. Ooit was het een imposante villa maar sinds dat het in de steek werd gelaten spookt het in het gebouw. Schijnbaar werden er vroeger in de kelders en tunnels satanische seksuele moorden gepleegd op kleine meisjes uit de omgeving. Na meer dan 100 jaar schijnen de geesten van deze vermoorde meisjes nog steeds om rond te zwerven in de villa. Lees hier meer over de villa Cortijo Jurado en bedenk na het lezen van dit verhaal of je er nog wel heen wilt gaan.

campingtgn
Beeld: Chema Conesa / El País

9. Camping de Los Alfaques (Tarragona)

Op 11 juli 1978 ontplofte op de weg naast deze camping in het zuiden van de Costa Dorada een tankwagen met propaangas waarna de vlammenzee zich over de hele camping tot in de zee verspreidde en er maar liefst 215 personen overleden en 100 personen zwaar gewond raakten. Nu, vele jaren later zegt men nog steeds dat het er spookt en dat bezoekers van deze plaats regelmatig schreeuwen horen van mensen of spoken of geesten of …

Canfranc.

10. Estación de tren Canfranc (Huesca)

Het treinstation van Canfranc, hoog in de Pyreneeën, ligt er al tientallen jaren verlaten bij en de leegstaande en in verval geraakte gebouwen, lege treinstellen en vreemde omgeving kunnen zo een scenario zijn voor een horrorfilm. Het treinstation op de grens met Frankrijk werd in 1928 geopend maar sindsdien zijn er veel dingen gebeurd. Zo ontspoorde een keer een trein met tientallen doden tot gevolg en stortte er in 1970 een brug in met enkele doden en veel gewonden.

Cardona

11. Kamer 712 Parador de Cardona (Barcelona)

In het luxe staatshotel de Parador van Cardona, op slechts 100 kilometer van Barcelona, kun je slapen in een echte spookkamer. In habitación 712 gebeuren rare, vreemde en onverklaarbare dingen. Zo springen kranen aan, worden spullen verplaatst, slaan ramen open, zijn er rare geluiden te horen en hebben sommige gasten verteld dat ze iets of iemand gezien hebben in de kamer. De kamer was voor lange tijd gesloten want niemand wilde er meer slapen maar sinds enkele jaren is de kamer weer te boeken … voor de echte helden.