skip to Main Content

Autobom ontploft met een dode tot gevolg in Viladecans nabij Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Een inwoner van de gemeente Viladecans nabij de Catalaanse hoofdstad Barcelona is donderdagmorgen rond 11.30 uur om het leven gekomen toen een bom die onder zijn auto was verstopt tot ontploffing kwam. Na de ontploffing moesten de brandweer en politie vier appartementencomplexen in de nabijheid van de ontploffing uit voorzorg ontruimen. Volgens de politie is het een aanslag die gepleegd is binnen het criminele circuit en heeft het niets te maken met een terroristische aanslag.

Het is nog onbekend wie de overleden persoon is maar de politie gaat er van uit dat het een afrekening is binnen het criminele circuit, aldus de eerste berichten in de krant El Periodico. De auto ontplofte in een ondergrondse parkeerplaats aan de calle Santiago Rusiño in de gemeente Viladecans op slechts enkele kilometers van Barcelona.

Alles wijst ernaar dat er onder het voertuig van de overleden man een bom was geplaatst die nadat hij in de auto stapte tot ontploffing kwam of van afstand tot ontploffing werd gebracht. Op het moment van schrijven is de brandweer bezig met het blussen van de brand die is ontstaan na de ontploffing en onderzoekt de politie de omgeving op zoek naar mogelijk meer explosieven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken