skip to Main Content
92-jarige vrouw overleden nadat ze omver werd gereden door een step
El Periodico

92-jarige vrouw overleden nadat ze omver werd gereden door een step

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – In de stad Esplugues de Llobregat in de provincie Barcelona is een 92-jarige vrouw overleden nadat ze door elektrische step omver werd gereden. De bejaarde vrouw is de eerste persoon in Spanje die om het leven is gekomen na een aanrijding met een step. In de provincie Barcelona overleed ook al de eerste step bestuurder nadat zij door een vrachtwagen was aangereden.

Terwijl de grote steden in Spanje te maken hebben met een steeds groter wordend aantal elektrische step (patinete eléctrico) gebruikers en steeds meer bedrijven die steps verhuren die dan ook overal te zien zijn, neemt het gevaar voor aanrijdingen en ongevallen ook toe.

De elektrische steps mogen op veel plaatsen gewoon op de stoep rijden maar ook op het wegdek en fietspaden. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties waar dit keer een 92-jarige vrouw het dodelijke slachtoffer van is geworden.

Op de stoep

In dit geval gebeurde de aanrijding al in augustus dit jaar toen twee personen die op een step stonden de vrouw op een stoep op de Rambla del Carme in Esplugues de Llobregat omver reden.

Het politierapport zegt dat de elektrische step met een snelheid van ongeveer 30 km/u over de stoep reed. Het nieuws van dit dodelijke ongeval werd nu pas bekend gemaakt.

Dode bestuurder

Afgelopen 9 oktober werd in Sabadell in de provincie Barcelona een 40-jarige vrouwelijke gebruikster van een elektrische step overreden door een vrachtwagen. De chauffeur kon dit dodelijke ongeval niet voorkomen omdat hij de vrouw niet gezien had omdat ze met haar step achter de vrachtwagen op het wegdek stond.

Het was in Spanje het eerste dodelijke ongeval waarbij een elektrische step betrokken was. Volgens velen was dit niet te voorkomen omdat er in met name de grote steden steeds meer patinetes eléctricos te zien zijn waarbij veel gebruikers gevaarlijk rondrijden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken