menu: rubrieken, zoeken & meer

Wolkenkrabbers Benidorm moeten van de rechter gesloopt worden

Wolkenkrabbers Benidorm moeten van de rechter gesloopt worden
Beeld: El Pais

Wolkenkrabbers Benidorm moeten van de rechter gesloopt worden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Het Spaanse Hooggerechtshof heeft besloten dat de twee wolkenkrabbers (rascacielos) die gebouwd zijn bij de Punta Llisera in Benidorm gesloopt moeten worden. Het gaat om twee flats met elk 22 verdiepingen hoog en 168 appartementen. In juli 2012 werden de bouwvergunningen reeds ingetrokken door de rechtbank in Valencia waarna de zaak naar het Hooggerechtshof ging die de uitspraak van 2012 heeft bevestigd.

De Valenciaanse autoriteiten hebben in 2005 toen de Partido Popular de regio regeerde toestemming gegeven voor de bouw van de twee appartementencomplexen die bekend staan als Gemelos 28. In 2012 oordeelde een rechter echter dat de bouwvergunningen ten onrechte waren gegeven waarna het bouwbedrijf naar het hooggerechtshof stapte. Deze heeft nu 6 jaar later geoordeeld dat de flats gesloopt moeten worden omdat ze illegaal gebouwd zijn.

Dankzij deze uitspraak moet de Generalitat, nu onder leiding van de socialisten, meer dan 100 miljoen euro aan schadevergoedingen gaan betalen aan de kopers van de appartementen. Deze appartementen werden toendertijd verkocht voor bedragen tussen de 400.00 en 700.000 euro.

De Valenciaanse autoriteiten moeten ook opdraaien voor de kosten van het afbreken van de appartementencomplexen Gemelos 28. De Generalitat moet een lening die men heeft verhogen om de niet geplande kosten te kunnen betalen.