Hoogste aantal personen ooit op wachtlijsten Spaanse ziekenhuizen

Hoogste aantal personen op wachtlijsten Spaanse ziekenhuizen
Beeld: RTVE

Hoogste aantal personen ooit op wachtlijsten Spaanse ziekenhuizen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal personen dat op een wachtlijst staat is sinds 2003 nog nooit zo hoog geweest in Spanje. In totaal wachten 671.494 personen op een operatie in een openbaar ziekenhuis van de Sanidad Publica. De gemiddelde wachttijd is 115 dagen.

Van het totaal aantal personen op de wachtlijsten in de Spaanse volksgezondheid zijn er 106.096 (16,8%) die langer dan zes maanden wachten op hun operatie. Het hoogste aantal personen dat op een wachtlijst staat is te vinden in Catalonië met 168.108 gevolgd door Andalusië met 137.721, Valencia regio 56.725, Madrid regio 52.579 en Castilla-La Mancha met 36.772 personen.

De inwoners van Andalusië moeten het langste wachten op hun operatie met gemiddeld 164 dagen gevolgd door Castilla-La Mancha met 149 dagen, Catalonië met 146 dagen, Canarische Eilanden met 127 dagen en Extremadura met 111 dagen. De gemiddelde wachttijd in heel Spanje is 115 dagen.

De meeste personen op de lijsten wachten op een operatie in de traumatologie met 171.534 personen gevolgd door oogheelkunde met 140.930 personen en algemene en spijsverteringschirurgie met 121.519 personen. 

De  hoogste gemiddelde wachttijd  voor chirurgie is die van plastische chirurgie met 351 dagen gevolgd door neurochirurgie (153), thoracale chirurgie (139), pediatrische chirurgie (132), traumatologie (126), algemene en spijsverteringschirurgie (113), maxillofaciale chirurgie (110), otorinolaryngologie (108), urologie (103) en gynaecologie en dermatologie, beide met 100 dagen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.