Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje

Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Op zondag 1 december begint de zogenaamde meteorologische winter terwijl men voor de astronomische winter nog moet wachten tot 22 december om 5.48 uur. Maar december begint niet alleen op papier koud maar in het echt ook want een koufront zal van het westen naar het oosten over Spanje trekken waardoor de temperaturen flink gaan zakken en er kans is op regen en sneeuw.

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet gaat het op de eerste dag van december meteen goed koud en nat worden langs de Atlantische Oceaan in het noorden en noordwesten van het land naar het noordoosten en oosten van Spanje langs de Middellandse Zeekust en de Balearen eilanden.

De afgelopen dagen hebben de Canarische Eilanden en ook delen op het Spaanse vasteland langs met name de Middellandse Zeekust te maken gehad met (te) hoge temperaturen tot 25 graden. Maar ook in die delen waar het heerlijk lenteachtig weer was met zomerse temperaturen zal het kouder gaan worden de komende dagen.

Een Atlantische storm zal via de Cantabrische Zee over de Pyreneeën trekken richting de Middellandse Zeekust. Daardoor kan het gaan regenen en zal er op de hoger gelegen delen sneeuw vallen en gaan de temperaturen naar beneden vanwege een koude wind uit het noorden.

Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje
El País

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Niks nieuws onder de ZON
Al jaren verandert het weer en de seizoenen dan weer wat warmer en dan weer wat kouder.

Kijk hier spreekt een man met gezag en verstand van zaken. Aan zo’n opmerking hebben we allemaal wat Air!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.