skip to Main Content
Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje
123rf

Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje

MADRID – Op zondag 1 december begint de zogenaamde meteorologische winter terwijl men voor de astronomische winter nog moet wachten tot 22 december om 5.48 uur. Maar december begint niet alleen op papier koud maar in het echt ook want een koufront zal van het westen naar het oosten over Spanje trekken waardoor de temperaturen flink gaan zakken en er kans is op regen en sneeuw.

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet gaat het op de eerste dag van december meteen goed koud en nat worden langs de Atlantische Oceaan in het noorden en noordwesten van het land naar het noordoosten en oosten van Spanje langs de Middellandse Zeekust en de Balearen eilanden.

De afgelopen dagen hebben de Canarische Eilanden en ook delen op het Spaanse vasteland langs met name de Middellandse Zeekust te maken gehad met (te) hoge temperaturen tot 25 graden. Maar ook in die delen waar het heerlijk lenteachtig weer was met zomerse temperaturen zal het kouder gaan worden de komende dagen.

Een Atlantische storm zal via de Cantabrische Zee over de Pyreneeën trekken richting de Middellandse Zeekust. Daardoor kan het gaan regenen en zal er op de hoger gelegen delen sneeuw vallen en gaan de temperaturen naar beneden vanwege een koude wind uit het noorden.

Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje
El País

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken