Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje

Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje
Beeld: 123rf

Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op zondag 1 december begint de zogenaamde meteorologische winter terwijl men voor de astronomische winter nog moet wachten tot 22 december om 5.48 uur. Maar december begint niet alleen op papier koud maar in het echt ook want een koufront zal van het westen naar het oosten over Spanje trekken waardoor de temperaturen flink gaan zakken en er kans is op regen en sneeuw.

Volgens de Spaanse weerdienst Aemet gaat het op de eerste dag van december meteen goed koud en nat worden langs de Atlantische Oceaan in het noorden en noordwesten van het land naar het noordoosten en oosten van Spanje langs de Middellandse Zeekust en de Balearen eilanden.

De afgelopen dagen hebben de Canarische Eilanden en ook delen op het Spaanse vasteland langs met name de Middellandse Zeekust te maken gehad met (te) hoge temperaturen tot 25 graden. Maar ook in die delen waar het heerlijk lenteachtig weer was met zomerse temperaturen zal het kouder gaan worden de komende dagen.

Een Atlantische storm zal via de Cantabrische Zee over de Pyreneeën trekken richting de Middellandse Zeekust. Daardoor kan het gaan regenen en zal er op de hoger gelegen delen sneeuw vallen en gaan de temperaturen naar beneden vanwege een koude wind uit het noorden.

Meteorologische winter begint koud op zondag in Spanje
El País
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.