De coronapas-eis wordt vanaf vrijdag 3 december opnieuw ingevoerd in Catalonië

De coronapas-eis wordt vanaf vrijdag opnieuw ingevoerd in Catalonië
Beeld: SpanjeVandaag

De coronapas-eis wordt vanaf vrijdag 3 december opnieuw ingevoerd in Catalonië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Vanaf vrijdag 3 december wordt de coronapas-verplichting opnieuw ingevoerd in de autonome regio Catalonië. Deze trad al vrijdag 26 november in werking maar het systeem om de vaccinatiecertificaten te downloaden kon de vraag niet aan waarna het hele La Meva Salut systeem in elkaar stortte. Daarop werd besloten de coronapas-verplichting uit te stellen tot, zoals nu bekend is, vrijdag 3 december.

Vanaf vrijdag 3 december om 00 uur moeten alle inwoners en bezoekers vanaf 13 jaar (niet 12 jaar) een coronapas laten zien als ze o.a. een bar of restaurant willen betreden of naar de sportschool willen gaan. De coronapas-verplichting was al actief voor de nachthoreca en feesten.

Dit werd oorspronkelijk al ingesteld op vrijdag 26 november maar de enorme vraag naar vaccinatiecertificaten van 700.000 stuks per dag zorgde ervoor dat het La Meva Salut systeem van de Generalitat de Catalunya niet werkte. Volgens de regionale overheid waren er al 9 miljoen certificaten aangevraagd maar op vrijdag waren er individuen die soms wel 200 keer een certificaat aanmaakten en daar was het systeem niet klaar voor.

De coronapas of ‘pasaporte Covid’ waarover gesproken wordt is niets meer of minder dan het Europees digitaal coronacertificaat of ‘Certificado COVID Digital de la UE’ dat in Nederland en België aangemaakt kan worden via de smartphone apps (internationale QR-code) en in Catalonië aangemaakt kan worden via de La Meva Salut website of app of via het Ministerio de Sanidad waarbij je een PDF-versie krijgt die je dan kunt uitprinten of downloaden en op je telefoon plaatsen als document of in de Spaanse SmTP-app zoals we HIER beschrijven.

Coronapas is verplicht in:

  • Nachthoreca zoals feestzalen, discotheken en danszalen.
  • Bij evenementen in hotels en restaurants waar o.a. een dansvloer is en waar huwelijksvieringen en/of communies gevierd worden.
  • Sportscholen en sportcentra.
  • Horeca zoals bars en restaurants binnen maar niet op terrassen.

Coronapas is niet verplicht in:

  • Winkels en winkelcentra.
  • Bij de horeca op terrassen en buitenruimtes.
  • Bioscoop, theater, bibliotheek, galerijen etc.
  • Religieuze en andere sociale bijeenkomsten.
  • Werkplek en onderwijs.
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.