Jager schiet per abuis op fietser die hij aanzag voor een konijn in Alicante

Jager schiet per abuis op fietser die hij aanzag voor een konijn in Alicante
Beeld: Canva

Jager schiet per abuis op fietser die hij aanzag voor een konijn in Alicante

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – Een jager heeft zich wel heel erg vergist in de provincie Alicante door een fietser aan te zien voor een konijn en het vuur te openen. Dat gebeurde het afgelopen weekend waarbij de fietser gewond raakte en naar het ziekenhuis gebracht werd terwijl de jager zijn fout toe heeft gegeven en door de politie onderzocht wordt.

De mountainbiker was in de natuur aan het fietsen in een gebied dat Orgegia heet en werd plots beschoten door een jager. De fietser raakte daarbij gewond aan zijn onderrug, benen en billen nadat hij door tientallen korrels werd getroffen. De fietser kwam daarbij ook ten val en raakte gewond. Hij kon zelf de alarmdienst 112 bellen.

De fietser zegt dat hij twee jagers in de buurt had gezien maar op afstand. Maar blijkbaar hadden de jagers de fietser niet gezien want een van hen zag de fietser aan voor een konijn en opende het vuur. Daarbij loste hij minstens een schot met een patroon met talloze korrels.

De jager werd meteen na het incident door de SEPRONA-dienst van de Guardia Civil geïdentificeerd en gecontroleerd op documentatie, die in orde bleek te zijn, net zoals de wapenvergunning. In het politierapport staat te lezen dat de jager inderdaad de fietser had aangezien voor een konijn en meteen een schot loste. De politie onderzoekt dit schietincident vanwege een vermeend geval van roekeloosheid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.