skip to Main Content

Kwart miljoen inwoners aan de Costa del Sol erbij in tien jaar tijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Europa Press

MÁLAGA – (Redactie) De Costa del Sol heeft gedurende de afgelopen tien jaar maar liefst een kwart miljoen inwoners erbij gekregen. De provincie Málaga heeft op dit moment 1,6 miljoen inwoners en de meeste buitenlanders wonen in de populaire kustplaatsen als Benalmádena of Mijas.

De meeste van de 250.000 nieuwe Spaanse en buitenlandse inwoners van de provincie Málaga, zijn naar de populaire plaatsen gekomen aan de Costa del Sol vanwege de economische boom en de veelvoud van banen in de bouw- en service sector. Daarnaast komen veel ouderen, met name buitenlanders, hun laatste jaren nog genieten van het aantrekkelijke leefklimaat in Andalucía.

Plaatsen als Benalmádena hebben de afgelopen 10 jaar hun bevolking bijna verdubbeld met 29.000 inwoners naar de actuele 61.000 inwoners. In Málaga stad zijn er 36.942 nieuwe inwoners bijgekomen terwijl ook Mijas 34.450 nieuwe bewoners aantrok tot een totaal van 76.000 inwoners, de derde grote stad van de provincie Málaga. In Marbella zijn 30.000 nieuwe bewoners bijgekomen terwijl Estepona, Fuengirola, Torremolinos en Vélez-Málaga elk 20.000 nieuwe inwoners erbij kregen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend