skip to Main Content
Tips bij het vliegen vanaf Eindhoven Airport

Tips bij het vliegen vanaf Eindhoven Airport

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Gezien het feit dat Eindhoven Airport steeds meer gebruikt wordt door bezoekers aan Spanje is het wellicht tijd om enkele tips te geven wanneer je vertrekt vanaf het regionale Brabantse vliegveld. Dat kan zowel met Ryanair alsook met Transavia aangezien beiden naar Spanje vliegen maar wat te doen met je auto, waar moet je parkeren, hoe kom je bij het vliegveld met de trein etc. Vele vragen waarop wij hopen iets van antwoorden te geven.

Eindhoven Airport is de grootste regionale luchthaven van Nederland. Via dit vliegveld weten jaarlijks ruim 5,5 miljoen reizigers hun bestemmingen te vinden. Iets dat altijd bij de vakantie hoort maar vaak wordt uitgesteld is toch de vraag: “hoe gaan we er naartoe?” Daar gaan wij je een handje bij helpen en we sommen de meest gebruikte manieren voor je op. Namelijk: het parkeren van de auto, het nemen van de trein of de taxi.

Het parkeren van de auto bij Eindhoven Airport

Het aanbod van de diverse parkings bij Eindhoven Airport is zeer divers. U kunt kiezen voor het parkeren op loopafstand bij de P1, P3, P4 of P5 locaties. Dit zijn de erkende officiële parkeerplaatsen die aangeboden worden door Eindhoven Airport. Er is ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor parkeren Eindhoven P8. Deze locatie is gelegen op 10 minuten rijden tot het vliegveld. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een van de parkings rondom het vliegveld. Ideaal zijn de locaties van Park en Fly Eindhoven. Deze zijn namelijk gelegen op loopafstand. Daarnaast kunt u ook kiezen voor valet parking of shuttle parkeren. Parkeren vliegveld Eindhoven kunt u gemakkelijk doen via de website van Vliegen en Parkeren. U kunt hier diverse opties met elkaar vergelijken en direct reserveren. Als richtprijs kunt u denken aan € 50 voor 8 dagen parkeren.

Met de trein naar Eindhoven Airport

Wie graag met het openbaar vervoer reist kan hier zeker voor kiezen. Het uitleggen van de tarieven werkt gelukkig erg gemakkelijk. Een enkeltje met de trein van waar dan ook uit Nederland kost € 16. Een retourtje kost je het dubbele, € 32. Bij dit tarief zit ook de rit met de bus naar het vliegveld inbegrepen. U kiest dan voor lijn 400 of 401. De reistijd naar het vliegveld vanaf het station bedraagt 18 minuten. De kaarten kunt u gemakkelijk op de website van de NS bestellen.

Met de taxi naar Eindhoven Airport

Het nemen van de taxi is ook een prima optie om bij het vliegveld te geraken. Echter, is dit wel prijzig als u van ver moet komen en met een kleine groep reist. Als richtlijn kunt u aanhouden dat de kosten als volgt zijn:

 • Gogido € 145 voor 4 personen vanaf Amsterdam.
 • Gogido € 145 voor 8 personen (bus), heen en terug 330 (bus).
 • Rotterdam € 100 voor 4 personen.
 • Den Bosch € 44 voor 4 personen, € 88 voor 8 personen.

Een waardevolle tip kan zijn dat u de taxi kunt delen. Dit kunt u doen via Tinker Travel. U haalt dan mensen op die bij u op de route zitten. Het duurt dan iets langer maar u bespaard hiermee wel veel geld op uw taxirit.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 20 reacties
 1. met de trein en bus vanaf sittard kost het met ov kaart met korting € 9,79 enkele reis met bus en trein. afstand ca. 100 km

  1. Hartelijk dank. In april gaan wij voor het eerst met onze hond naar Spanje met Transavia. Deze informatie is voor ons zeer waardevol.

 2. Ik vlieg niet graag vanaf Eindhoven. Reden de security. Ik denk dat ze mensen die alleen reizen en wat ouder zijn altijd moeten hebben. De ene keer moet ik alles in mijn koffer stoppen voor ik door de ticketcontrole mag. Geen fatsoenlijke tafels erna om alles weer uit de koffer te vissen. Vervolgens gaat het de juf niet snel gemoeg en doet ze of ik een suffertje ben. Begint al het mogelijke op te noemen wat niet in mijn koffer mag zitten. Dat had ik er allemaal al uit in een nylon zakje om zo alles in het bakje te kunnen leggen. Maar mocht dus niet. De laatste keer zei de beveiliger dat ik beter met de bus kon gaan, niet meer op vakantie of niet meer zo veel spullen meenemen. Aleen maar omdat ik geen trek had mijn bundel kleding los te maken omdat het net zo netjes zat. Ik reis met een 10 kg cabin koffer dat mag. Ik had echt alles uit de koffer gehaald. Ook mijn opladers. De jonge mannen links en rechts van mij mochten gewoon door lopen. Dit zie ik steeds op Eindhoven. Bijzonder onvriendelijk personeel. Die dan over de veiligheid begint als excuus waarom ze ouderen zo behandelen. Zijn er meer mensen met deze ervaring? Maak dit alleen daar mee. Zie ook andere ouderen zo naar behandeld worden is al jaren zo daar.

  1. Deze ervaring deel ik beslist niet. Wij reizen al heel wat jaren via Eindhoven. Zijn altijd correct behandelt. Deze mensen doen ook hun werk. Een vriendelijk woord naar de beveiliging kost niets.

 3. En vergeet vooral ook niet de locatie van de autoverhuur die op loopafstand is. Heel wat anders als Schiphol, waar je je suf mag lopen met je spullen voor je er bent.

 4. Een keer moest ik een vroege vlucht hebben Eindhoven -Alicante; daarom was ik er ‘s avonds al. Bleek dat de hal van het vliegveld om 00.00 uur dicht gaat. Voortaan weer gewoon vanaf Schiphol. Ieder uur van de nacht een trein naar Den Haag.

  1. Ik woon in Genk,maar er zijn spijtig genoeg geen vluchten meer vanuit Maastricht naar Málaga !!
   Dus maar naar Eindhoven……………

  1. beste Cora, dat was een aanbieding van spoordeelwinkel die geldt tot 31 december 2016 wat het daarna kost weet bijna niemand.
   hopelijk komt er weer een aanbieding aan voor reizigers zoals wij.

   mvg willem

 5. Eindhoven is toch de meest ideale luchthaven om vanaf te vertrekken. Gemakkelijk te bereiken en het parkeren is nog nooi zo top geweest. Tegenover de luchthaven op nog geen 3 minuten lopen. Een echte aanrader om vanaf hier op Reus te vliegen. Ook zo’n knusse luchthaven.
  wat zijn we toch verwend met deze kleine luchthavens. Geen stress en geen moeilijk gedoe hiet.

  1. Helemaal mee eens, ben vaak vanaf Eindhoven gevlogen en heb daarbij eigen vervoer als openbaarvervoer gebruikt, zo gemakkelijk en toegankelijk en geen gehaast.

   1. Ik vlieg niet graag op Eindhoven. Als enigste luchthaven hebben ze bedacht om je hondje in de cabine bij de info balie in te checken. Zeer verwarrend, sta 2 keer in een rij en kost gauw een half uur extra. WIE HEEFT DIT BEDACHT?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken