skip to Main Content
Catalaanse ex-regiopremier Jordi Pujol in het ziekenhuis opgenomen met ernstige longontsteking

Catalaanse ex-regiopremier Jordi Pujol in het ziekenhuis opgenomen met ernstige longontsteking

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Catalaanse ex-regiopremier Jordi Pujol bevindt zich al enkele dagen in een ziekenhuis in Barcelona waar hij is opgenomen met een ernstige en zware longontsteking, neumonía in het Spaans. Het persbureau Europa Press doet hier melding van. De 81-jarige Pujol is nauwelijks meer in het openbaar te zien sinds dat hij publiekelijk opbiechtte dat hij gedurende zijn 23-jarig bewind in Catalonië belastingfraude heeft gepleegd met de erfenis van zijn vader Florenci Pujol.

Het nieuws van de ziekenhuisopname van “Molt Honorable Senyor” Jordi Pujol komt op de dag dat de krant El Mundo een artikel heeft gepubliceerd over het feit dat de “clan Pujol” zoals de frauderende familie ook wel wordt genoemd, minstens twee miljoen euro zwart geld naar Andorra heeft gesluisd door gebruik te maken van Cat Helikopters S.L, het helikopterbedrijf waar de Generalitat de Catalunya zogenaamd gebruik van maakte en waaraan leningen werden verstrekt die uiteindelijk in diverse banken in Andorra belanden.

Veel nieuws is er verder niet bekend over de ziekenhuisopname van de 81-jarige ex regiopremier die sinds zijn opbiechting van belastingfraude en het gevangenzetten van zijn zoons en het in de rechtbank plaatsen van andere kinderen van de “clan” niet veel in het openbaar gezien wordt. Deze week kwam een van zijn zoons, Jordi Pujol Ferrusola na betaling van een half miljoen borgtocht vrij uit de gevangenis van Soto de Real nabij Madrid.

De familie Pujol heeft bij een deel van de bevolking alle eer verloren terwijl er toch ook nog steeds Catalanen zijn die achter Pujol staan en nog steeds alles geloven wat de grootste schijnbaar fraudeur van Catalonië verteld. De man die ooit schreeuwde dat de Spaanse regering in Madrid het Catalaanse volk beroofde deed volgens veel mensen zelf gedurende tientallen jaren precies hetzelfde. De zaak Pujol moet echter nog voor de rechter komen dus Pujol is nog niet veroordeeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Goedemorgen.
  Wederom tref ik nog geen enkele reactie aan van de ¨woeste Spanje haters¨ en/of de Separatisten fans? Zouden deze mensen het domweg niet lezen, niet willen lezen of na het lezen denken ¨oei, dit komt ons niet zo goed uit, laten we zwijgen, dan kunnen we later altijd zeggen dat het nep-nieuws is¨
  U begrijpt dat enig cynisme zich van mij meester maakt deze ochtend.

  Mensen maar wijzen naar ¨Madrid¨, de PP en andere partijen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan corruptie. Zoals al eerder vastgesteld, zit ook in de Catalaanse politiek, zowel in het verleden als nu, de corruptie die geworteld.

  1 van de belangrijkste ECHTE motieven voor de gewenste afscheiding, is dat verdachten van corruptie en misbruik van overheidsgelden binnen de Separatistische partijen, dan hun eigen wetten zouden kunnen maken. Op die manier zou men dan nog meer als nu, hun jatten kunnen steken in de overheidspotten, want die zouden ze dan zelf mogen beheren.
  Mooi bedacht, maar helaas, het zal niet gaan gebeuren. Het recht zal uiteindelijk ook daarin zegevieren.

  Overigens wens ik vanaf deze plek in Zuid Spanje de heer Jordi Pujol alle goeds. Beterschap en sterkte zowel voor hem als zijn familie gewenst.
  Dat we met z´n allen maar een mooi en gezond 2018 mogen ingaan.
  Een jaar waarin voor de Catalanen en de rest van Spanje het verstand gaat zegevieren en de ego´s eens en voor altijd opzij gezet worden in het belang van het hele volk en niet alleen in het belang van een handjevol!

  1. Ik wil hier nog iets aan toevoegen Juan.
   Ik wil iedereen een gezond verstand, een luisterend oor, empathie en last but not least veel geduld toewensen.
   Dat laatste vooral voor mezelf….;-)
   Féliz año uit Malaga!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken