skip to Main Content
Driejarig kind wordt door diverse honden aangevallen en verliest oren en wordt in nek gebeten in Madrid

Driejarig kind wordt door diverse honden aangevallen en verliest oren en wordt in nek gebeten in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een driejarig kind die op bezoek was met zijn ouders bij kennissen die diverse honden hebben, is door enkele van deze honden tijdens het spelen aangevallen waarbij de oren van het kinderhoofdje werden afgerukt en hij in zijn nek en gezicht werd gebeten. De ouders vonden de peuter bewusteloos in de binnenplaats waar maar liefst 10 gevaarlijke honden los rondliepen. Deze honden werden na het voorval door de Seprona dienst van de Guardia Civil weggehaald.

De driejarige jongen ligt met zware verwondingen in een ziekenhuis in Madrid en heeft inmiddels diverse chirurgische ingrepen ondergaan. De peuter was samen met zijn ouders op bezoek bij kennissen die een finca (landhuisje) hebben waar 10 potentieel gevaarlijke honden ofwel “perros potencialmente peligrosos” los rondliepen, iets wat volgens de wet in de Comunidad de Madrid en eigenlijk in heel Spanje niet is toegestaan wanneer er vreemde mensen in huis komen.

Het gaat in dit geval om twee rassen, te weten American Staffordshire Terrier en Bull Terrier die zonder muilkorf rondliepen en niet opgesloten zaten in hun kooien. Deze honden mogen los rondlopen mits alleen de eigenaren aanwezig zijn. Komen er vreemden in huis, zoals in dit geval, dan moeten de honden opgesloten worden in hun kooien die de eigenaren blijkbaar verplicht moeten hebben.

De politie moet nu uit gaan zoeken wie hier de schuldige is, of dat de eigenaren van de honden zijn die hun honden niet hebben opgesloten of de bezoekers die hun kind niet in de gaten hebben gehouden. Het is nog niet bekend wat met de inbeslaggenomen honden wordt gedaan maar in de meeste gevallen worden de honden om het leven gebracht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Helaas is het zo dat mensen niet opletten,
  Niet op hun kinderen, wij hebben er zelf 4 en niet op de honden, wij hebben er 3.
  Er is niet voor niets een wet die dit soort honden aan banden legt.
  Er is een lijst voor gevaarlijke rassen. Helaas is er in Spanje geen HOND die zich daar aan houdt. Dat is een taak voor de politie, die kennelijk belangrijkere taken aan het uitvoeren is, zoals fout parkeerders pakken….pfff.

  Maar je kan geen enkele hond 100% vertrouwen, dat is les 1.
  Kinderen, zijn heel lief en iedereen doet aan aan goede opvoeding, maar met dieren, kan je daar niet 100% op vertrouwen, dat is les 2.
  En helaas, helaas, denken mensen niet goed genoeg na. Welke mafkees moet nu zo nodig 10 gevaarlijke honden houden?
  Dan weet je dat je mensen in gevaar brengt.

  Wij hadden een Stafford, vanaf 5 oud weken, gekregen, kinderen, perfect, katten, perfect, vreemden, perfect….1 dag haalt 1 kitten naar hem uit en we hebben dat kitten helaas moeten in laten slapen door de wonden die de hond maakte. Proeft een hond 1 maal vers bloed, dan is het gedaan en kan je de hond beter ook laten inslapen.
  Het is en blijft een jager.
  Dat de politie hier nog moet uitzoeken wie er strafbaar is????
  De eigenaar moet vergunningen hebben, want meer dan 4 huisdieren, hij moet zijn gevaarlijke honden voorzien van een muilkorf, moet ze een speciale chip geven en hij dient per hond een verzekering te hebben, juist voor dit soort zaken.

  Helaas hebben we nu een kind die voor het leven verminkt is.
  Dat is vooral het hele trieste hieraan.
  Wanneer gaan mensen inderdaad eens leren dat je honden niet alleen moet voeden, maar vooral ook moet opvoeden. En dat het roedel dieren zijn, dus je kan geen kind, ander mens of wat ook daar zo maar in laten rond lopen, dat gaat fout.

  Ik wens de ouders veel sterkte en vooral de kleine uiteraard.
  Dat het snel weer gezond mag verder gaan met opgroeien.

  1. Honden kun je wel vertrouwen, het is juist dat er iets mis gaat als je een hond NIET vertrouwd. Dat voelen ze namelijk maar al te goed. Een hond bijt als je er niet goed mee om gaat, jammer genoeg zijn er maar heel weinig mensen die echt goed met een hond kunnen omgaan. Er zijn echter honden die gefokt zijn om te vechten en te bijten en daar gaat het hier over, deze honden zouden gewoon verboden moeten worden aangezien de ellende zich keer op keer blijft herhalen. Als gezond mens zou je keuze ook op een ander ras moeten vallen en niet op dat specifieke ras omdat dit zogenaamd zo stoer is. Heb zelf al 40 jaar meerdere honden en ze hebben nog nooit een mens of een andere hond gebeten, andersom was dat helaas wel het geval maar de schuld ligt dan toch echt bij de eigenaar van de hond. Een hond wordt vals gemaakt, schuld de mens.

  2. Een dier kan men niet voor 100% vertrouwen. Wie dat wel beweert maakt zichzelf iets wijs. Een verkeerde beweging in een bepaalde situatie (bvb stress, puppy’s, voedsel,…) kan bij sommige dieren (niet allen honden) een ‘verkeerde’ reactie uitlokken maar: mensen die besluiten om dieren te gaan houden zullen steeds de eindverantwoordelijken zijn, niet de dieren die wél medeslachtoffer zijn wegens bvb de onoplettendheid en/opvoeding vd eigenaar(s) en eventueel worden afgemaakt!

 2. het zijn altijd de honden die het gedaan hebben maar wie voedt de honden op de eigenaar er bestaan geen slechte honden ze worden zo gemaakt door de eigenaar laten we dat vooral niet vergeten

  don juan

  1. Volledig met jou akkoord + je moet een kindje van 3 goed in het oog houden zelfs op bezoek bij mensen die geen huisdieren hebben.
   En inderdaad, en spijtig genoeg, als er iets gebeurt is het altijd de fout van de hond ( die zich niet kan verdedigen door bvb. uit te leggen dat iemand , bewust of onbewust, hem eerst pijn heeft gedaan.

 3. Wat zijn dat roekeloze ouders, wie laat nu zijn kind buiten rond lopen waar gevaarlijke honden het terrein bewaken, Schuld van de ouders en de eigenaar.

  1. Juist. Ongeveer 15j geleden werd een hand van een kindje afgebeten door een…golden retriever(!) dé kinderhond bij uitstek. De hond werd afgemaakt maar wat bleek: de hond had meer dan 40 nietjes in zijn oor. Waar waren de ouders??

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken