skip to Main Content
Het jaar 2017 eindigt met 539 verdrinkingsdoden in Spanje

Het jaar 2017 eindigt met 539 verdrinkingsdoden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – weliswaar zijn er er nog enkele dagen te gaan maar de balans over 2017 kan toch al opgemaakt worden wat betreft het aantal overleden personen die verdronken zijn. In totaal overleden er tussen 1 januari en 27 december 539 personen in de zee, rivieren, zwembaden en stuwmeren. Van dat aantal was 431 man, 108 vrouw en 32 kind. 72% van de verdrinkingen vonden plaats in de zee, aldus de gegevens die werden gepubliceerd door de Asociación española de Técnicos en salvamento Acuático y Socorrismo (Aetsas).

Er waren 980 incidenten gedurende 2017 volgens Aetsas waarbij er 1.256 personen betrokken waren waarvan er dus 539 overleden. 43% van de personen die gered moesten worden overleden, 20% moesten worden opgenomen in ziekenhuizen en 30% van de geredde personen kon zonder letsel naar huis. Van het totale aantal verdrinkingsdoden waren er 431 mannen, 108 vrouwen en 32 kinderen.

Het aantal verdrinkingsdoden in 2017 van 539 is hoger dan de 437 die in heel 2016 om het leven kwamen in het water. Dat was toen ook al meer dan 2015. Gedurende 2017 overleed 72% van de mensen in de zee gevolgd door 18% in binnenwateren zoals rivieren en stuwmeren en slechts 6% in zwembaden. De meeste verdrinkingsdoden werden geregistreerd in de deelstaat Canarische Eilanden met 93 personen, Andalusië met 77 doden en Galicië met 70 doden in het water.

Volgens de gegevens die hier te lezen zijn (in het Spaans) waren er ook Nederlanders en Belgen betrokken bij reddingen en overledenen in het water in Spanje. Zo staan er op de lijst 6 mannen en 1 vrouw uit België en 3 Nederlandse mannen die gered moesten worden waarbij het niet duidelijk is of ze overleden zijn of niet. Van de buitenlanders is de grootste groep de Duitsers die betrokken zijn geweest bij reddingen met 43 mannen en 13 vrouwen gevolgd door de Britten met 25 mannen en 6 vrouwen gevolgd door de Fransen met 24 mannen en 8 vrouwen. Spanje is een toeristisch land waarbij opgemerkt kan worden dat een op de vier verleden personen in Spanje uit het buitenland afkomstig was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Beste we zijn op zoek naar en familie lid die vertrokken is vanuit marokko naar spanje we heb vermoeden dat hij de grens is overgestoken hij is met en keine boot vertrokken met zijn vrien hij is 24 jaar jongen hij noemt bilal yacine ik weet nie of ik bij de juist site ik ken geen spanje ik heb het in nederlands geschreven hooplijk zit iemand mijn reactie ik woon belgie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken