skip to Main Content
Meer dan 400 hectare natuur verwoest bij bosbrand in Culla in Castellón

Meer dan 400 hectare natuur verwoest bij bosbrand in Culla in Castellón

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CASTELLÓN – De bosbrand in de gemeente Culla in de provincie Castellón is onder controle maar heeft meer dan 400 hectare natuur in de as gelegd. De brand ontstond vrijdagmiddag en kon vanwege de harde aanhoudende wind snel rond zich heen grijpen waardoor ook diverse gebouwen beschadigd raakten en een brandweerman gewond. Er moesten vanwege de brand zo’n 20 landelijk gelegen woningen ontruimd worden waaronder ook een Hotel Rural ofwel een plattelandshotel.

Rond 16 uur zaterdagmiddag kon de brandweer het sein brand meester geven en kon de balans opgemaakt worden van de zeer actieve bosbrand in de gemeente Culla gelegen in de provincie Castellón. Meer dan 400 hectare natuur is door deze brand verwoest waaronder ook diverse gebouwen die de brandweer niet kon redden.

Het is nog niet zeker hoe de brand is ontstaan, of dat op natuurlijke wijze gebeurde of door iemand of meerdere personen werd aangestoken. Er is een brandweerman gewond geraakt toen hij vast kwam te zitten tussen meerdere branden en uiteindelijk voor 20% aan zijn lichaam brandwonden opliep. Daarnaast raakte een blushelikopter betrokken bij een botsing met een klein sportvliegtuigje waarbij die laatste neerstortte maar er niemand gewond raakte.

Uiteindelijk werd er een woning compleet verwoest door de vlammenzee en raakten er nog eens zeven beschadigd door het vuur en rook. De rest van de woningen inclusief het landelijk gelegen hotel raakten niet beschadigd. De meeste inwoners konden op zaterdag terugkeren naar hun woningen of naar hun hotel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Het is altijd erg als er een brand ontstaat, vuur is zo machtig, genadeloos en lijkt soms zelfs onoverwinnelijk. Zelf heb ik angst voor brand, grote angst. Brand kan veel schade aanrichten, verwoest alles op zijn pad. Hier zonder genade : 400 hectare prachtige natuur, waarin verschrikkelijk veel dierenleed is.
    Verschillende gebouwen, blushelikopter, vliegtuigje, en een brandweerman, voor 20 % brandwonden. Als mens zijn we vaak geneigd om ons te focussen op het negatieve, op wat fout ging. Nochtans, de natuur is krachtig, wonderbaar geschapen, die herpakt zich wel. Die gebouwen, helikopter, het vliegtuigje is materiele schade, die worden wel herbouwt. Die moedige brandweerman, hij geneest wel, er wordt met liefde, vakkennis en toewijding voor die goede man gezorgd. Hier zijn geen mensen omgekomen in de genadeloze vuurzee. Mooie mensen, leren wij in 2018 ons te focussen op wat goed ging, waarvan we gespaart bleven, middenin onze zorgen, problemen, angst en verdriet ? Dankbaar zijn, ook al gebeurt het aan ons eigen adres ? Wees gerust, dan wordt 2018 een gedragen jaar met blijdschap midden op het slagveld. Een jaar waarin veel mensen naar jou zullen opkijken. Aan alle lezers, veel zegen in het nieuwe jaar met ogen, niet achterom kijkend, op wat er fout ging. Nee, met 2 stralende ogen en met opgeheven hoofd, moedig het nieuwe jaar ingaan, dit terwijl vele zorgen ons omringen. Niet zeggen : “mijn kop is maar halfvol, nee, tuurlijk niet ! Mijn kop is maar half leeg ! Veel zegen aan alle lezers voor een bemoedigend 2018.

    1. Wat een fijne positieve bijdrage en wat een mooie gedachte, waar ik mij graag bij aansluit. Ban het negativisme en strijd met positivisme om tegenslagen te overwinnen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken