Vinalopó regio in Alicante goed voor 2 miljoen kilo druiven voor oud op nieuw

Vinalopó regio in Alicante goed voor 2 miljoen kilo druiven voor oud op nieuw
Beeld: Guiarepsol

Vinalopó regio in Alicante goed voor 2 miljoen kilo druiven voor oud op nieuw

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het is binnenkort weer oud op nieuw (nochevieja) en dat moet natuurlijk traditioneel gevierd worden met de 12 druiven uit de Valle de Vinalopó in de provincie Alicante. Voor deze jaarwisseling hebben de druiventelers in Vinalopó twee miljoen kilo klokslag-druiven gereed.

Ondanks een droog jaar met te weinig neerslag is het voor de druiventelers in de Valle de Vinalopó toch een goed jaar geworden. In totaal heeft men een productie van 58 miljoen kilo tafeldruiven gehad, een stijging van 4,4% ten opzichte van 2017.

Bijna alle druiven die dit jaar in Spanje met oud op nieuw naar binnen worden gewerkt zijn afkomstig uit de gemeenten Aspe, Novelda, Hondón de las Nieves, Hondón de los Frailes, Monforte del Cid, Agost en La Romana.

De druiven uit de Valle de Vinalopó hebben een eigen keurmerk of “Denominación de Origen” wat te vinden is bij de zeven types druiven zonder pitten waaronder de Aledo druif die het meeste gebruikt wordt met de Kerst en nieuwjaarswisseling in Spanje.

Legende

In Spanje is het traditie om tijdens de jaarwisseling twaalf druiven te eten. Deze traditie begon volgens de legende in 1909 toen uit Alicante (Vinalopó regio) een partij verse druiven aankwam, midden in de winter. Om de goede oogst te vieren, werd toen bij elke klokslag een druif gegeten.

De reden waarom twaalf druiven worden gegeten, zou te maken hebben met de twaalf klokslagen om middernacht, en met de twaalf maanden van het jaar erop, waarbij elke druif een maand geluk brengt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.