menu: rubrieken, zoeken & meer

1.000 militairen helpen in Spanje met contactonderzoek en vaccineren

1.000 militairen helpen in Spanje met contactonderzoek en vaccineren
Beeld: @Defensagob / twitter

1.000 militairen helpen in Spanje met contactonderzoek en vaccineren

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering en het Ministerie van Defensie hebben meer dan 1.000 militairen ingezet om te helpen tijdens de zesde golf in de corona-pandemie. Deze militairen worden hoofdzakelijk ingezet voor contactonderzoek maar ook om te helpen met het zetten van coronaprikken. Dat gebeurt in 13 van de 17 autonome regio’s omdat Catalonië, Madrid, Baskenland en Navarra geen hulp hebben gevraagd.

Er zijn door bijna het hele land, op de eerder genoemde autonome regio’s na, ruim 1.000 militairen verspreid die helpen met het zetten van coronaprikken en die meehelpen met het telefonisch contactonderzoek. De autonome regio’s die geen hulp willen van het Spaanse leger zijn vreemd genoeg wel de regio’s met de hoogste aantallen corona-besmettingen, maar het gaat waarschijnlijk om een politiek statement om geen hulp te accepteren.

Weliswaar zijn er nu ruim 1.000 militairen ingezet voor diverse taken die gerelateerd zijn met de corona-pandemie maar feit is dat er al 1.500 militairen aan het helpen waren in heel Spanje waardoor het totaal dus op meer dan 2.500 militairen is komen te staan.

Het grootste deel van de militairen die gaat meehelpen met het zetten van coronaprikken is naar Andalusië gegaan met 50 teams die elk bestaan uit drie of vier militairen. Castilla-La Mancha krijgt hulp van 22 teams en de Valencia regio 20 teams. Verder zijn er op de Balearen eilanden en in Galicië in elke regio 10 teams beschikbaar terwijl Cantabrië 5 teams krijgt om te helpen. Extremadura en la Rioja krijgen elk 2 teams en Asturië en Ceuta en Melilla krijgen elk 1 team militairen.