Search
menu
Search

Twee verdachten opgepakt na moord in luxe hotel in Madrid

Twee verdachten opgepakt na moord in luxe hotel in Madrid
Beeld: marriott.com / website

Twee verdachten opgepakt na moord in luxe hotel in Madrid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Nationale Politie hield twee mannen aan die verdacht worden op de moord van een Amerikaan afgelopen Oktober. Het ging om een voormalig belangrijk werknemer van de rederij Barreras. De man werd vermoord in een kamer van het Westin Palace hotel in Madrid. Hij kwam aan zijn einde door een mengeling van drugs en alcohol. Het gaat om een Roemeense man van 39 en een Marokkaanse man van 29. Ze waren respectievelijk 9 en 17 keer gearresteerd voor gelijkaardige feiten.

Het slachtoffer, Jose Rosado was 42 jaar oud en afkomstig uit Puerto Rico. Hij was voordien hoog in dienst bij het bedrijf Hijos de J. Barreras, de grootste Spaanse private rederij. Zijn lichaam werd door de werknemers van het Palace Hotel gevonden op 30 oktober, nadat de kamer geopend werd op vraag van bezorgde familieleden van Rosado. De familie was ongerust omdat ze geen contact met hem konden maken terwijl zijn kredietkaart op vreemde plaatsen in Madrid gebruikt werd.

Uiterlijk waren geen sporen van geweld te merken. Men dacht dan ook aanvankelijk dat het om een natuurlijke dood ging, maar de autopsie toonde het tegendeel aan. Het lichaam van Rosado vertoonde grote hoeveelheden psychotropische stoffen, waaronder vloeibare XTC, en de man stierf ten gevolge van de gedwongen inname van die stoffen.

Onderzoek wees uit dat de twee mannen mee het hotel in kwamen nadat ze Jose Rosado in het nachtleven leerden kennen. Waarschijnlijk hadden de drie seksuele plannen, maar werd Rosado gedrogeerd om later te worden bestolen. Het plan liep grondig mis toen de man aan de gevolgen van de cocktail overleed.

Bij de daders thuis werd het geld en een aantal bezittingen van Rosado gevonden. Een van hen wordt ook nog verdacht van twee andere diefstallen. Ze zitten ondertussen vast in de gevangenis en wachten hun proces af.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?