Search
menu
Search

Muziek, vuurwerk en klokslagen zullen het jaar beëindigen in Valencia

Muziek, vuurwerk en klokslagen zullen het jaar beëindigen in Valencia
Beeld: Archiefbeeld

Muziek, vuurwerk en klokslagen zullen het jaar beëindigen in Valencia

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Twee jaar lang kon de oudejaarsavond niet gevierd worden in Valencia door de maatregelen vanwege de pandemie. Dit jaar kan er eindelijk weer een feestje gebouwd worden en kan het jaar 2022 groots worden afgesloten. Dit zal gebeuren met activiteiten voor kinderen die de hele dag door gehouden zullen worden en wanneer het dan avond wordt, zal er een grote show gehouden worden voordat de klokslagen voor middernacht zullen klinken. De natuur werkt ook mee; de temperatuur zal die avond goed zijn en de druiven zullen buiten gegeten kunnen worden. 

Het programma begint om elf uur ’s ochtends met sprookjes, magie, animaties en poppenspel voor de allerkleinsten. Dit zal verzorgd worden door het bedrijf ‘Disparatario’ en de muziek zal zijn van ‘Lalusi’. Vervolgens zal er om twaalf uur ’s middags geluisterd worden naar de klokslagen voor de kinderen van Valencia. Het feest in de avond zal beginnen om half elf met muziek van verschillende Dj’s: Ele en Paulens. Er zal ook vuurwerk afgestoken worden. Dit wordt verzorgd door pyrotechniek Tomás. 

Na anderhalf uur muziek zal de klok van het gemeentehuis middernacht slaan waarmee het jaar 2023 ingeluid zal worden. Het zal de eerste keer zijn dat dit weer gebeurt op een ‘normale manier’ sinds de pandemie. Dit alles wordt ons vermeld door wethouder van cultuur Carlos Galiana. Hij is er erg blij mee dat de oudejaarsavond weer op het plein gevierd kan worden zonder maatregelen. 

Met het eind van het jaar zegt Valencia ook gedag tegen haar taak als hoofdstad van Design en luidt het een spannend jaar in waarin gemeentelijke verkiezingen gehouden zullen worden.

Galiana roept wel op tot voorzichtigheid bij alle personen die naar het feest zullen gaan, zodat ze een veilige avond kunnen beleven. ‘Valencia wordt weer een aantrekkelijke stad met kerst, zowel door het feestelijke gedeelte als door het commerciële gedeelte’, voegt hij nog toe.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?