skip to Main Content

Bouwgrond voor 2.000 euro in Cuenca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CUENCA – (Rogillio) Er gaat bouwgrond verkocht worden in een dorp in het centrum van Spanje in de hoop dat er nieuwe bewoners gaan komen wonen.  In Olmeda de la Cuesta, op 55 km van de provinciehoofdstad Cuenca en op 160 km van Madrid and with is de laatste 40 jaar geen enkele geboorte meer geweest. 82 % van de bevolking is er ouder dan 65 jaar.

Er zijn 37 mensen ingeschreven maar er wonen er maar 15 het ganse jaar rond en daarmee kan Olmeda de la Cuesta binnen 10 jaar verdwijnen tenzij er nieuwe inwoners komen.

Het gemeentebestuur met aan het hoofd de burgemeester, Jose Luis Regacho, is verlaten huizen aan het verwijderen van de gronden die dan zullen te koop aangeboden worden voor € 2.000. Dat is ongeveer de kost om de vervallen huizen te verwijderen.

Het gemeentebestuur hoopt dat jonge mensen de gronden zullen aankopen om er de weekends door te brengen. De neergang van het aantal inwoners van Olmeda de la Cuesta begon begin de jaren ’70 toen de jongere inwoners naar Madrid trokken om er te studeren en er te werken.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top

Send this to a friend