skip to Main Content

“Engelse begraafplaats Málaga moet worden gered” aldus IU

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Het lijkt erop dat de lokale en regionale autoriteiten in Málaga en Andalusië iets gaan doen om de al jaren zieltogende Engelse begraafplaats in Málaga te redden van de dreigende ondergang.

De begraafplaats werd ooit opgericht om te voorkomen dat het strand of de zee de laatste rustplaats was van de vele niet katholieke Engelse burgers die in Málaga woonden. Vanwege hun andere of geen geloofsovertuiging was het voor hen verboden om op een katholieke begraafplaats begraven te worden.

In het begin werd de begraafplaats nog door de Engelse overheid gefinancierd, maar sinds 1904 is de historische plek, waar vele lokale beroemdheden liggen begraven, afhankelijk van donaties of nalatenschappen.

Historisch erfgoed

De lokale politieke partij Izquierda Unida presenteerde vorige week een motie voor subsidie en hulp voor het onderhoud en voortbestaan van de midden in de stad gelegen ruimte. De bedoeling van de partij is dat de gemeente de begraafplaats bestempeld als historisch erfgoed van de gemeente, om het voortbestaan te garanderen.

Francisco de la Torre, burgemeester van Málaga, heeft een  bedrag toegezegd om in elk geval in 2011 de begraafplaats open te houden. Volgens de beheerders van de begraafplaats is in totaal 15.000 euro nodig voor beheer en onderhoud. Een gedeelte hiervan zal nu worden bekostigd door de gemeente.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend