skip to Main Content

Hevige hagelbui doet aan sneeuw denken in en rondom Denia en noorden Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Maandagochtend heeft een hevige regenbui met veel hagel voor veel problemen gezorgd in en rondom Denia en de rest van net noorden van de provincie Alicante. De hagelval zorgde ervoor dat de straten, bomen, daken en het strand wit gekleurd waren, een beeld waarvan veel mensen dachten dat er sneeuw was gevallen.

Niet alleen het binnenland had last van de hagelbui maar ook de kustplaatsen zoals Denia zagen alles witgekleurd. De inwoners dachten in eerste instantie dat het om sneeuw ging maar na nader onderzoek zag men dat het hagel was wat ´s morgensvroeg naar beneden was gekomen. Buiten het feit dat dit mooie foto’s opleverde, zorgde de hagel ook voor veel problemen. Zo stortten er daken van parkeerplaatsen in aangezien ze het gewicht van de hagel niet aankonden en waren er ongelukken op de wegen.

Op de AP-7, ter hoogte van Ondara, vond een ongeval plaats waarbij tien voertuigen betrokken waren. Bij het ongeval raakten drie personen licht gewond maar was er vooral veel blikschade. Terwijl dit ongeluk rond 9.15 uur gebeurde vond er rond 10.11 uur op de CV-733 bij Beniarbeig ook een ongeval plaats tussen twee auto’s en waren de CV-731 en CV-733 moeilijk te berijden door de dikke hagel-laag. Op deze en nog eens vijf andere wegen in het binnenland van de provincie Alicante, moest er met sneeuwkettingen worden gereden, iets wat uiteraard veel automobilisten niet bij zich hadden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend