skip to Main Content

Jongeren in Andalucía terug naar platteland

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Else Beekman) Volgens Mónica Bermúdez, afgevaardigde van het ministerie van Landbouw en Visserij van de Junta de Andalucía, is het aantal jongeren dat weer terugkeert naar het platteland toegenomen. Door de crisis is het aanbod van Spaanse werknemers voor landbouwers en veehouders in de provincie Málaga sterk toegenomen. Dit is een belangrijke reden voor deze bedrijven om in toenemende mate weer Spanjaarden aan te nemen in plaats van buitenlandse werknemers die veelal afkomstig waren uit het oosten van Europa.

Boom

Mónica Bermúdez stelt verder dat het merendeel van de mensen die terugkeert afkomstig is uit de bouw, de sector die het hardst werd getroffen door de economische crisis. Het waren vaak juist mensen van het platteland die ooit werden aangetrokken door de boom in de bouwsector en daarvoor hun huizen verlieten voor een nieuwe carrière langs de Spaanse kusten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend