skip to Main Content

Madrid’s toeristenbussen rijden weer na 28 dagen afwezigheid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Elke willekeurige toerist die de afgelopen maand met een dubbeldeks toeristenbus door het centrum van de hoofdstad van Spanje wilde rijden, kwam bedrogen uit. Het contract van het bedrijf Madrid Visión eindigde begin deze maand en sindsdien reden er geen toeristenbus meer in de veel bezochte stad aangezien het bedrijf de kosten niet meer kon of wilde betalen. Bijna een maand lang werd er naar een oplossing gezocht en uiteindelijk gevonden.

Het gemeentelijk busvervoer (EMT) zal de service voor zijn rekening gaan nemen, in ieder geval totdat er een nieuw bedrijf de toeristenbusservice zal overnemen en in ieder geval tot juli van dit jaar. Afgelopen donderdag werd dit beslist in de gemeenteraad waarna de bussen deze maandag alweer begonnen met rijden. De gemeente is ervan overtuigd dat de toeristenbussen een succes kunnen zijn, een feit wat blijkt uit de gegevens van 2009 toen er 475.000 toeristen gebruik maakten van deze vorm van sightseeing.

Volgens de gemeente heeft elke stad, en zeker een wereldstad als Madrid, en dienst waarbij toeristen met een bus door de stad kunnen rijden om zo de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden te kunnen bekijken. Vanaf nu kunnen de twee routes, Ruta 1 Madrid Historico en Ruta 2 Madrid Moderno weer bereden worden met een van de dubbeldeks bussen. De prijzen van de service zijn wel iets duurder geworden, van 17,20 naar 17,50 euro voor een dag en 22 euro voor twee dagen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend