skip to Main Content

Uitspraken Zapatero tijdens interview TVE (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) In een interview met TVE tijdens het programma ‘Los desayunos de TVE’ deed premier José Luis Rodriguez Zapatero vandaag enkele opvallende uitspraken. Ondanks de geruchten die sinds eind vorige week de ronde doen over zijn vertrek, deed Zapatero hier geen enkele uitspraak over. Over Rubalcaba, zijn gewezen opvolger, zei hij wel hem uiterst capabel te achten.

Het interview behandelde vooral de huidige problematiek rond de hoge werkloosheid in Spanje en de actuele hervorming van het pensioenstelsel. Volgens Zapatero gaat het Spanje nog erg veel moeite kosten de werkloosheid te verminderen. Tijdens de crisis zijn er bijna 2 miljoen banen verdwenen  met name in de bouwsector.

Zapatero gaf wel aan dat nu al effecten merkbaar zijn van de arbeidsmarkthervormingen die de regering onder zijn leiding doorvoerde. ‘Er zijn meer contracten voor onbepaalde tijd verstrekt en minder tijdelijke dienstverbanden aangegaan’. Hij verwacht in de tweede helft van 2011 een lichte groei van de werkgelegenheid.

Over de discussie rond de privileges van ex-gedeputeerden en congresleden zei Zapatero het heel redelijk te vinden dat bijvoorbeeld ex-premier José Maria Aznar en Felipe Gonzalez een uitkering ontvangen van 80.000 euro vanwege de ‘enorome verantwoordelijkheid die ze hadden tijdens het besturen van Spanje met steun van de bevolking’.

Homohuwelijk

Op de vraag wat hij het beste vond uit zijn regeerperiode, noemde Zapatero de wet op het homohuwelijk. Het ergste vindt hij dat hij de vele werklozen in Spanje niet heeft kunnen helpen. Via de website van TVE is het hele interview met Zapatero te bekijken.

Entrevista íntegra a Zapatero en TVE

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend