skip to Main Content
Badplaats Salou weer klaar voor het “Cós Blanc” confettifeest

Badplaats Salou weer klaar voor het “Cós Blanc” confettifeest

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cosblanc1SALOU – De badplaats viert elke winter eind januari / begin februari hun Fiesta Major, dit jaar van 27 januari tot en met 6 februari. Vanaf dag een zijn er vele activiteiten en concerten maar het hoogtepunt is en blijft altijd het Cós Blanc feest met meer dan 25.000 kilo confetti en rond de 32.000 deelnemers. Dit keer vindt dit confettifeest plaats op zaterdag 4 februari.

Diegene die ooit geweest is bij het Cós Blanc feest keert elk jaar weer terug. Niet alleen buitenlanders maar ook steeds meer inwoners uit Zaragoza, Valencia en Barcelona komen naar de badplaats toe om deel te nemen aan de festiviteiten.

Vanaf 27 januari barst de Fiesta Major in Salou los met de eerste week vele activiteiten en concerten. In totaal zijn er meer dan 80 activiteiten gepland gedurende een week feest met nogmaals als hoogtepunt het Cós Blanc feest op zaterdag 4 februari.

Die avond vanaf 18.30 uur staat in het teken van een optocht met meer dan 25 groepen en hun praalwagens, een beetje in de stijl van Carnaval. Deze groepen rijden door enkele straten in het oude centrum waarbij de Calle Ciutat de Reus omgetoverd wordt tot een grote openlucht discotheek. Dat wil zeggen, hier staan 20 kanonnen die samen goed zullen zijn voor 25.000 kilo aan confetti.

Dit alles gaat gepaard met muziek van een DJ door de knallende luidsprekers wat er weer voor zal zorgen dat er een gezellige sfeer ontstaat tijdens het jaarlijks terugkerende confettifeest van de Costa Dorada.

Mocht je tijd hebben en zin hebben in een onvergetelijk feest, kom dan op zaterdag 4 februari naar Salou met een goedkope Ryanair vlucht (vanaf Eindhoven naar Reus) en geniet van de festiviteiten. Om bij te komen van het confettifeest op zaterdagavond kun je op zondag genieten van een scooterbijeenkomst op de boulevard – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken